Wat zijn de voordelen van een dakkoepel op je plat dak

September 1, 2021

Op zoek naar een manier om meer licht in je woning te krijgen? Je zou ervoor kunnen kiezen om een extra raam te plaatsen, maar waarom geen dakkoepel op je plat dak overwegen. Deze koepel zorgt voor nog meer lichtinval en heeft tal van voordelen die je met een klassiek raam niet hebt. Wij vertellen je graag waarom het plaatsen van een dakkoepel zo razend interessant is.

De voordelen van een dakkoepel op je plat dak

Dakkoepel plat dak

Het laten plaatsen van een dakkoepel op je plat dak heeft heel wat voordelen:

1. Lichtinval:

Een dakkoepel is een bron van licht. Het klinkt misschien verrassend maar een dakkoepel zorgt voor 30 tot 50% meer lichtinval in vergelijking met een klassiek raam.

2. Groter ruimtegevoel:

De overvloed van licht zorgt er ook voor dat het ruimtegevoel van de ruimte die verlicht wordt groter is.

3. Geluidswerend:

Een dakkoepel kan in verschillende versies gekozen worden, maar over het algemeen kan gesteld worden dat een koepel een betere geluidwering heeft dan een normaal raam.

4. Ruim aanbod:

Wie een lichtkoepel laat plaatsen, heeft keuze uit tal van materialen, vormen, opties en groottes waardoor er altijd wel een koepel is die naadloos bij je woning aansluit.

De verschillende soorten dakkoepels

Je zou misschien denken een dakkoepel is een dakkoepel, maar dat is niet zo. Er bestaan heel wat varianten die niet alleen verschillend zijn qua materiaal maar ook qua grootte en vorm. De mogelijkheden zijn als het ware eindeloos zodat er altijd wel een lichtkoepel voor jouw plat dak op maat en naar jouw wensen is.

Op materiaalgebied wordt voornamelijk een keuze gemaakt uit:

1. Acrylaat:

Acrylaat is tot 25 maal sterker dan glas en is ook een stuk goedkoper. Aangezien het ook goedkoper is dan polycarbonaat is dit de goedkoopste oplossing. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kan zowel transparant als opaal, het zogenaamde melkglas, verkregen worden. Eventueel kan het met polycarbonaat gecombineerd worden om het superisolerend te maken.

2. Polycarbonaat:

Polycarbonaat is iets duurder dan acrylaat, maar wel nog goedkoper dan glas. Voor deze meerprijs krijg je dan wel het sterkst mogelijke materiaal aangezien polycarbonaat tot 300 keer sterker is dan glas. Net zoals bij acrylaat kan je ook hier voor een heldere/transparante versie of voor een opale versie gaan.

3. Glas:

Glas is het minst sterke materiaal uit de dakkoepelklas. Bovendien is het ook het duurste materiaal. Waarom mensen dan toch soms voor glas kiezen? Geen enkel van de andere materialen evenaart de uitstraling, elegantie en esthetiek van glas. Daarnaast isoleert het ook beter en je hebt wat meer opties voor zonwering. Het is dus zeker een optie als er weinig tot geen kans op eventuele schade aan het glas bestaat.

Andere keuzemogelijkheden:

1. Bediening:

Je hebt de zogenaamde vaste dakkoepel voor het plat dak, maar je kunt ook gaan voor een dakkoepel met bediening. Deze kan dan opengezet worden. Dit kan manueel of met afstandsbediening.

2. Vorm:

Naast het materiaal kan er ook uit verschillende vormen worden gekozen. Denk hierbij aan rond, rechthoekig, vierkant of in de vorm van een piramide

3. Andere opties:

Met of zonder zonwering, met of zonder heatstop, met of zonder opstand en ga zo maar door.

Een dakkoepel op je plat dak met Dakwerken Apers

Het plaatsen van een dakkoepel laat je best over aan een expert ter zake. Dakwerken Apers plaatst al jaren dakkoepels en telt honderden tevreden klanten in Antwerpen en omstreken. Contacteer ze vrijblijvend voor meer informatie.

Lees verder ook:


Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst