Dakisolatie

Wat doet Dakwerken Apers voor jou?

Dakisolatie Antwerpen

Bij Dakwerken Apers ben je er zeker van dat gespecialiseerde dakwerkers je dak isoleren met de beste technieken, aan de meest recente normen en met materialen van de hoogste kwaliteit. En dat zowel voor bestaande als nieuwe daken.

We zorgen in de hele provincie Antwerpen ervoor dat jouw dakisolatie een investering is die zichzelf terugverdient in de vorm van een lagere energierekening en een verminderde milieubelasting.

Het maakt ons bovendien niet uit of jouw woning een hellend of plat dak heeft, want onze dakwerkers hebben massa’s ervaring met beide vormen. Lees hieronder meer over de techniek die voor jou van toepassing kan zijn.

Hellend dak isoleren

Hellend dak isoleren

Langs de binnenkant

Heb je al een dak en zijn het onderdak, de dakbedekking en dakconstructie nog in een goede staat? Dan is isoleren langs de binnenzijde voor jou de beste optie vanuit financieel oogpunt.

De dakbedekking moet dan immers niet vernieuwd worden, want de isolatie wordt gewoon tussen of onder de kepers of spanten geplaatst.

Ook bij nieuwbouw kan je de prijs drukken door langs binnenuit te isoleren, omdat je een ruime keuze aan isolatiematerialen hebt. Bij isoleren langs de binnenkant kamp je mogelijk wel met koudebruggen.

Langs de buitenkant

Wanneer je jouw dak isoleert langs de buitenkant, heb je een ‘sarkingdak’. De isolatie wordt op de spanten of kepers aangebracht. Dat betekent dat de dakbedekking nog niet aanwezig mag zijn of verwijderd moet worden.

Heb je een nieuwbouw of is je dakbedekking aan vernieuwing toe? Dan ga je het best voor een sarkingdak. Je bekomt immers een ononderbroken isolatieschild. Dat komt van pas als je een passief- of lage-energiewoning wilt bouwen

Zoldervloerisolatie

Ben je niet van plan om de zolderruimte te gebruiken als leefruimte? Dan kan je overwegen om jouw zoldervloer te laten isoleren. Even een opsomming van de voordelen:

• Het neemt minder tijd in beslag.
• Je betaalt geen stookkosten voor het opwarmen van je zolder.
• Je hebt minder isolatie nodig dan bij dakisolatie.


Plat dak isoleren

Plat dak isoleren

‘Warm dak’ of isoleren langs de buitenkant

Bij een plat dak heb je ook de keuze om te isoleren langs de binnenkant of buitenkant. Die eerste mogelijkheid wordt ook wel ‘koud dak’ genoemd, al zie je die methode vandaag niet meer. Ze leidde namelijk tot vochtproblemen.

Om die problemen te vermijden, wordt er vandaag gewerkt volgens de methode van ‘warm dak’, oftewel isoleren langs de buitenkant. Bij deze methode maken we gebruik van een dampdichte folie of dampscherm. Het isolatiemateriaal plaatsen we op die folie.

Op die manier wordt de dakconstructie ‘warm’ gehouden. Ook het timmerwerk is beschermd en gaat dus niet krimpen of uitzetten door temperatuurschommelingen. Het risico op scheuren of barsten in de dakbedekking is daarom minimaal.

Omgekeerd dak

Je kan ook kiezen voor de ‘omgekeerd dak’-methode, waarbij we het isolatiemateriaal ook langs de buitenkant aanbrengen. Als de oude dakbedekking nog in orde is, plaatsen we het isolatiemateriaal er gewoon bovenop.

Met een laag van keien, grind of tegels houden we het isolatiemateriaal vervolgens op z’n plaats. Lopen op een omgekeerd dak is perfect mogelijk. Je kan dus probleemloos een dakterras installeren.

Dakwerken Apers MapMaps

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be

Tevreden klanten

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst

FAQ Dakwerken Apers

Wie doet de aanvraag voor het parkeerverbod en de bordenplaatsing? En wie betaalt?

Bij Dakwerken Apers nemen we de verantwoordelijkheid voor de aanvraag voor het
parkeerverbod op ons. Ook plaatsen we alle nodige en vereiste verkeersborden. De kosten
worden betaald door de klant.

Heb ik recht op premies? En wie vraagt ze aan?

De premies van Fluvius liggen tussen de € 4 en € 6 per m². De nodige documentatie wordt
door ons opgemaakt en aan jou bezorgd. Afhankelijk van waar je woont, heb je mogelijk ook
recht op een gemeentelijke premie. Die aanvraag dien de klant zelf te doen.

Is er tijdens de werken elektriciteit nodig?

De vakmannen van Dakwerken Apers hebben elektriciteit nodig voor de uitvoering van de dakwerken.
Die elektriciteit dient voorzien te worden door de klant. Indien niemand thuis is, kan er een verlengkabel buiten gelegd worden.

Wanneer moet ik het voorschot betalen?

Je ontvangt van ons een voorschotfactuur bij de start van de werkzaamheden.

Hoelang blijft de offerte geldig?

De offerte blijft twee maanden geldig.

Moet ik betalen voor de ladderlift, kraanwagen en heftoestellen?

Deze zijn in de prijs van de offerte inbegrepen. Je hoeft dus geen extra kosten te betalen voor het nodige materieel.

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op