Dakkoepel reinigen: enkele tips

October 29, 2020

Wil jij je dakkoepel reinigen of vraag jij je af hoe je jouw geplande lichtkoepel van je nieuwe woning proper gaat maken in de toekomst? In deze blog lees je meer over hoe vaak je de lichtkoepel moet schoonmaken en welke middelen je best (niet) gebruikt.

1. Reinig minimum tweemaal per jaar

Een lichtkoepel heeft als functie om natuurlijk licht in jouw woning binnen te laten. Die functie komt uiteraard in het gedrang wanneer je de koepel niet regelmatig reinigt. Het vuil en de stofdeeltjes op het raamwerk verhinderen immers dat het licht optimaal in jouw woning binnenkomt. De vermindering van licht kan vijf tot zeven procent bedragen.

Daarom loont het om jouw lichtkoepel minimum tweemaal per jaar grondig te reinigen. Dat is het juiste interval om te garanderen dat jouw lichtkoepel optimaal zijn functie kan vervullen.

Dakkoepel reinigen

2. Vermijd agressieve stoffen

Lichtkoepels bestaan vaak uit kunststoffen zoals acryl. Let er daarom tijdens het schoonmaken goed op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. We denken bijvoorbeeld aan siliconen, lijmen, sprays om insecten te verjagen of verdunnende schoonmaakmiddelen.

Je kan het plexiglas best schoonmaken met een sopje van zachte zeep. Dat zeepproduct hoort zo neutraal mogelijk te zijn. Na afloop van het schoonmaakkarwei verwijder je de zeep ook het best met héél veel water.

3. Geen schuurmiddelen

Gebruik in geen geval een schuursponsje of schurende schoonmaakmiddelen om je lichtkoepel te reinigen, want zo kan je krassen en beschadigingen veroorzaken. Een zacht, simpel doekje is wellicht al genoeg om mee aan de slag te gaan.  

Lichtkoepel laten plaatsen? Krijg een gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij een lichtkoepel laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst