Wat te doen bij een lekkage aan je dak?

October 31, 2022

Zolang alles goed gaat met je dak vormt het de ultieme bescherming van je woning, garage of tuinhuis. Een dak staat echter continu onder invloed van de grillen der natuur en dan is schade of zijn lekkages vroeg of laat onvermijdelijk als je jouw dak niet grondig onderhoudt of tijdig vervangt of renoveert. En zoals we allemaal wel weten, is een lekkage aan je dak een vervelend ding. Soms is het meteen duidelijk waar te zoeken, maar soms is het ook zoeken naar een naald in een hooiberg. Daarom bekijken we vandaag wat te doen bij een lekkage aan je dak.

Wat veroorzaakt een lekkage aan mijn dak?

Wat te doen bij lekkage dak

Het is onmogelijk om zomaar de oorzaak van de lekkage aan jouw dak hier naar voren te brengen. Er kunnen immers talrijke oorzaken zijn die ook nog eens verschillen afhankelijk van het type dak dat je hebt. Zo kunnen er bij platte daken bedekt met roofing andere en specifieke problemen opduiken dan bij een schuin dak met klassieke dakpannen.

  1. Naast het slecht plaatsen van daken of roofing is Moeder Natuur, nauw verbonden met verduring, in de meeste gevallen de oorzaak van de lekkage in je dak. Hevige windhozen of storm kunnen ervoor zorgen dat dakpannen op je schuine dak gaan verschuiven waardoor er openingen kunnen ontstaan die voor vochtproblemen kunnen zorgen. Of het aanwezige lood rond je schoorsteen of dakkapel kan door een verhoogde druk vervormen met dezelfde problemen tot gevolg. Een dakinspectie na een stevige storm en bij problemen met vocht is dan ook een eerste stap in de goede richting.
  2. Verstopte dakgoten: Vuil dat zich ophoopt in je dakgoten is ook een van de meest voorkomende oorzaken van lekkages en vochtproblemen aan je dak. Het water gaat niet meer door de regenpijp afgevoerd worden waardoor het zich op een andere manier naar een uitweg baant. Dat kan via het dak of de muren zijn. Met vochtproblemen als gevolg.
  3. Bij platte daken bedekt met roofing of bitumen zijn het vaak plassen water, mos of vuil die door beschadigde naden vocht naar binnen laten dringen. Platte daken moeten ook om de 20 à 30 jaar opnieuw van een toplaag voorzien worden omdat verduring door koude, wind en zon niet te vermijden is. 

Wat te doen bij een lekkage aan je dak?

Stel je ergens een lek vast dan kan je eerst zelf proberen om het probleem op te lossen. Is je dakgoot of schuin dak goed bereikbaar dan kan je eventueel zelf proberen om een dakpan goed te leggen of een dakgoot eens grondig te reinigen. Bij een lek aan een plat dak komt er al gauw andere kennis kijken. Niet zo eenvoudig dus om een lekkage aan je plat dak zelf te repareren. Omdat er in de meeste gevallen ook op grote hoogte, met alle risico’s van dien, moet gewerkt worden, raden we toch aan om een professionele dakwerken service onder de arm te nemen. Zij beschikken over het materiaal, de kennis en de ervaring om niet alleen lekkages op te sporen maar om ze ook op een veilige wijze te verhelpen. Geen gedoe met zelf op je dak klimmen of zelf met gigantisch hoge temperaturen roofing branden. 

Dakwerken Apers helpt je bij een lekkage aan je dak

‘Dakwerken Apers inschakelen’ zou een van de meest logische antwoorden kunnen zijn op de vraag wat te doen bij een lekkage aan je dak. Al tientallen jaren vormen ze in en rond Antwerpen een dakwerken service die lekkages verhelpt, daken renoveert en repareert, lichtkoepels installeert en nog zoveel meer. Dankzij deze jarenlange ervaring weten ze precies waar op zoek te gaan naar lekkages en wat er aan te doen. Neem vrijblijvend contact met hen op en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst