De beste manieren om het dak van je garage te vervangen

June 30, 2021

Bij het vervangen van een dak denken mensen niet meteen aan het dak van de garage. Toch is dit vaak een van de plekken die het meest wordt blootgesteld aan de grillen der natuur en die het minst goed wordt onderhouden. Het resultaat is dat ook deze daken na verloop van tijd moeten gerenoveerd of vervangen worden. Wie op tijd voor een renovatie of vervanging van het dak van de garage zorgt, kan heel wat kommer en kwel voorkomen. Om nog maar te zwijgen van de kosten die waterschade met zich kan meebrengen aan de onderliggende structuur.

Wanneer het dak van de garage vervangen?

Dak garage vervangen

Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen wanneer het dak van een garage moet vervangen worden. In sommige gevallen kan een renovatie namelijk voldoende zijn en kan je zo heel wat geld besparen. Is je dak maar enkele jaren oud en kamp je met een lek dan is een renovatie van het dak van je garage waarschijnlijk voldoende. Hetzelfde geldt voor blazen of scheuren in bijvoorbeeld roofing. Zit je met een dak dat ouder is dan 20 jaar dan moet je bij eventuele problemen toch overwegen om het hele dak van de garage te vervangen. De kans dat je probleem slechts het eerste is van een lange rij problemen is namelijk niet ondenkbaar. In dat geval is het misschien beter en goedkoper om meteen alles te vervangen zodat je weer tientallen jaren verder kunt.

Het vervangen van het dak van je garage is trouwens ook de verstandigste optie als je dakbedekking schadelijke materialen bevat zoals teerpapier of asbesthoudende eternit.

Als je twijfelt, is het beste nog altijd om een expert ter plaatse te laten komen. Deze kan precies de staat van je garagedak inschatten en zo in onderling overleg bepalen wat de beste oplossing is.

Met welke materialen het dak van de garage vervangen?

De materiaalkeuze voor het vervangen van het dak van je garage is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar ook van welk materiaal er voordien werd gebruikt. Heb je momenteel bijvoorbeeld een zadeldak boven de garage dan zou het niet gepast zijn om dit dak volledig af te breken en bijvoorbeeld een plat dak te plaatsen. Dit zou het kostenplaatje alleen maar aanzienlijk de hoogte injagen. De meeste garagedaken zijn echter nog steeds platte daken die met roofing bedekt zijn. In dit geval is een renovatie of een totale vernieuwing van de roofing de beste keuze. Roofing is nog steeds het populairste materiaal om als dakbedekking voor een garage dienst te doen. Qua waterdichtheid is het onovertroffen en ook qua duurzaamheid zijn er maar weinig materialen die een langere levensduur hebben.

Wie roofing bovendien door een vakman laat leggen, mag er vanop aan dat hij of zij gemiddeld 30 jaar zonder problemen of renovatie verder kan.

Het dak van je garage laten vervangen door dakwerken Apers

Overweeg je een renovatie of complete vervanging van het huidige dak van je garage, dan raden we aan om beroep te doen op Dakwerken Apers. Met de kennis die ze in huis hebben, brengen ze elk project tot een goed einde, of het nu om een renovatie of het plaatsen van een nieuw dak gaat.


Lees verder ook:


Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst