Lekkage plat dak repareren: hoe wordt het gedaan?

November 27, 2020

Wil jij een lekkage van je plat dak laten repareren? Maar weet je niet goed wat jouw beste opties zijn? In deze blog lees je meer over de mogelijke oorzaken van de lekkage, de gevolgen en het kiezen voor een plaatselijke reparatie of een gehele renovatie.

Hoe ontstaat een lekkage?

Meestal ontstaat een lek van een plat dak door een slechte afvoer van het regenwater. Daardoor blijft soms een groot deel van het water veel te lang op dezelfde plek staan. Vooral bitumen of roofing krijgt het dan sterk te verduren.

Het gevolg is dat vocht, vorst en zelfs ongewenste plantengroei zich een weg wringen tussen de naden van de roofing. Dat leidt in de meeste gevallen tot scheuren en bijgevolg vervelende lekkages in je platte dak.

Lekkage plat dak repareren

Wat zijn de mogelijke gevolgen van een lekkage?

Het is belangrijk om het lek zo snel mogelijk te dichten, want anders ga je sowieso te kampen krijgen met hoge kosten. De regel is bovendien: hoe langer je wacht met de herstelling, hoe groter de gevolgen zullen zijn en de kosten zullen oplopen.

Lekken die niet snel opgemerkt worden, kunnen immers leiden tot een verzwakte dakconstructie, houtrot, vochtplekken op je muren en zelfs schimmels. Dat laatste heeft invloed op de gezondheid van jezelf en je gezinsleden.

Kies je voor een plaatselijke herstelling of een gehele renovatie?

Dat is afhankelijk van het probleem. Ben je er snel bij en heeft het lek nog niet de kans gekregen om voor grote schade te zorgen? Dan ben je meestal al gesteld met een lokale herstelling. Denk maar aan het aanbrengen van vloeibare dakbedekking.

Indien je toch te lang hebt gewacht, is het verstandiger (en op lange termijn zelfs goedkoper) om te gaan voor een volledige renovatie van je platte dak. Een lek is immers soms een teken dat er meer aan de hand is en het begin ‘van de miserie’.

Is jouw onderliggende constructie niet aangetast door het lek? Dan volstaat het om enkel de dakbedekking te renoveren. Je hebt daarbij de keuze uit roofing en EPDM.

Lekkage plat dak repareren? Krijg een gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij je plat dak laten herstellen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst