Wat te doen bij een verstopte dakgoot?

May 26, 2022

Een verstopte dakgoot… een probleem dat vaker voorkomt dan je denkt. Er zijn dan ook tal van redenen en oorzaken die voor dit vervelende probleem kunnen zorgen. Is het niet de vogelpoep van de duiven dan zijn het wel de bomen die in de herfst hun bladerdek verliezen en jouw dakgoot en regenpijp verstoppen. Maar wat te doen bij een verstopte dakgoot? Niet iets dat je zomaar op 1-2-3 oplost, lijkt ons. Wij overlopen graag wat je bij een verstopte dakgoot kunt doen, wat de gevolgen kunnen zijn als je er niets aan doet en hoe de prijs wordt berekend als je beroep doet op een vakman.

Kan je zelf wat doen bij een verstopte dakgoot?

Dakgoot verstopt wat te doen

Hoor je de woorden ‘verstopte dakgoot’ dan is de eerste reactie misschien; daar zullen we snel eens iets aan doen. Makkelijker gezegd dan gedaan. De dakgoot bevindt zich vaak op grote hoogte. De ladder opklimmen en op grote hoogte de klus klaren, is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien zijn heel wat mensen overmoedig. Dan neem je beter een expert onder de arm. Daarnaast is er ook nog het gereedschap of de accessoires die je nodig hebt om deze klus tot een goed einde te brengen. Zijn het gewoon wat bladeren of is er mos die het midden van de dakgoot verstoppen, dan kan je dit eenvoudig met een borstel of met je hand verwijderen. Zit de verstopping stevig vast op de plek waar de dakgoot in de regenpijp gaat dan heb je een groter probleem. Ga je dan te hard drukken, trekken of sleuren dan kan dit nog grotere problemen en kosten veroorzaken. Je zou niet de eerste zijn die de prop vuil door de regenpijp probeert te duwen en hierbij voor extra lekkages zorgt.

Waarom een verstopte dakgoot zo snel mogelijk ontstoppen?

Het beste advies is om je verstopte dakgoot zo snel mogelijk te ontstoppen. Een verstopte dakgoot zorgt immers al snel voor heel wat andere problemen. Door de verhoogde druk en het water dat geen uitweg vindt, gaan er lekkages ontstaan die de hele woning kunnen treffen. Daarnaast kan er ook houtschade en schimmel ontstaan op bijvoorbeeld het houtgebinte van je dak. Tot slot kan een te vochtige omgeving ook leiden tot de groei van mossen en planten die niet thuishoren in je dakgoot of je regenpijp. 

Je kunt zoals eerder gemeld zelf aan de slag om de verstopte dakgoot te ontstoppen maar wij raden je aan om op een specialist beroep te doen. Ze zijn het gewoon om op grote hoogte te werken en hebben het nodige gereedschap om deze klus snel en volgens de regel van de kunst uit te voeren.

Hoeveel kost het ontstoppen van mijn verstopte dakgoot?

Het is moeilijk zo niet onmogelijk om zomaar een prijs op het ontstoppen van een verstopte dakgoot te kleven. Zo zal de dakwerkenspecialist eerst ter plaatse komen kijken om de oorzaak te bepalen. Afhankelijk hiervan en van de reeds ontwikkelde schade wordt vervolgens een op maat gemaakte oplossing aangeboden. Dit kan eenvoudigweg het ontstoppen van de dakgoot zijn, maar dit kan ook betekenen dat er nieuwe dakgoten op maat, of een stukje ervan, moeten geplaatst worden als de schade al te groot is. Al deze factoren bepalen mee de prijs die je zult moeten betalen voor het herstellen of het ontstoppen van je verstopte dakgoot.

Dakwerken Apers doet het voor u

Dakwerken Apers heeft in en om Antwerpen al honderden dakgoten ontstopt. Neem contact op met deze dakwerken service en ontvang een op maat gemaakte oplossing voor al je problemen. Vraag nu vrijblijvend advies.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst