Wat zijn de voordelen van omgekeerde dakisolatie

July 27, 2021

Het isoleren van je plat dak kan een interessante investering zijn. Je geniet niet alleen van meer comfort binnen, maar door energie te besparen, zal ook je energiefactuur dalen. Bij het isoleren van een plat dak kan je kiezen uit 3 mogelijkheden: de warm dak methode, de koud dak methode en de omgekeerde dakisolatie. De koud dak methode (met isolatie langs de binnenzijde) wordt door de vele nadelen nog amper gekozen. De warm dak methode en omgekeerde dakisolatie (met isolatie langs de buitenzijde) genieten duidelijk de voorkeur. Laten we eens kijken naar de voordelen van, de nadelen van en de premies voor omgekeerde dakisolatie.

De voordelen van omgekeerde dakisolatie

Omgekeerde dakisolatie

  • Behoud huidige dakbedekking: Via de omgekeerde dakisolatie hoeft er niet aan het huidige dak geraakt te worden. De volledig nieuwe dakbedekking, inclusief isolatie, komt namelijk op het bestaande dak te liggen. Voorwaarde is wel dat de oude dakbedekking nog in goede staat is. Daar lees je meer over bij de nadelen.
  • Ideaal voor terrassen en balkons: De omgekeerde dakisolatie staat bekend als de ideale methode voor mensen die hun plat dak nadien nog willen gebruiken als terras of balkon. Bij gebruik van drukvaste isolatie mag je namelijk op dit dak lopen.
  • Afwerking kan gekozen worden: als de isolatie is geplaatst, kan de afwerking van de bovenlaag in principe gekozen worden. Je kunt gaan voor kiezels, grind, hout maar ook voor tegels als je bijvoorbeeld een terras wilt creëren.

De nadelen van omgekeerde dakisolatie

Echte nadelen zijn er niet verbonden aan omgekeerde dakisolatie. Toch niet als je grondig onderzoekt of je huidige dakbedekking nog wel in goede staat is. Bij deze methode is het daarom nuttig om steeds het advies van een dakexpert zoals Dakwerken Apers in te roepen. Als de bestaande dakbedekking in slechte staat is of bijvoorbeeld lekken heeft dan kan dit tot op latere termijn tot grote en moeilijk te herstellen schade leiden. Bij schade zal immers de nieuwe dakbedekking volledig moeten verwijderd worden om de herstelling te kunnen uitvoeren. Eventueel kan je ervoor kiezen om je huidige dakbedekking eerst te laten herstellen, maar dat kan het kostenplaatje natuurlijk de hoogte injagen. Als je echt omgekeerde dakisolatie wilt, is er echter geen andere optie. Zie je het herstel van je huidige dak niet zitten, dan kan je nog steeds voor de warm dak methode gaan.

Premie voor omgekeerde dakisolatie

Wist je trouwens dat er voor de isolatie van je plat dak ook heel wat premies kunnen aangevraagd worden? Dit geldt niet alleen voor de isolatie van een hellend dak maar ook voor de isolatie van een plat dak via de methode van de omgekeerde dakisolatie. Een belangrijke premie voor dakwerken komt bijvoorbeeld van netbeheerder Fluvius. Hierbij mag de isolatie zowel door jezelf als door een erkende aannemer geplaatst worden. Daarnaast loont het ook de moeite om eens na te gaan of je beroep kunt doen op de totaalrenovatie bonus (bij het uitvoeren van minimaal 3 energiebesparende werken) en de renovatiepremie (voor woningen ouder dan 30 jaar). Tot slot zijn er nog gemeentelijke en provinciale premies, die verschillen van locatie tot locatie, die interessant kunnen zijn als het op omgekeerde dakisolatie aankomt.

Omgekeerde dakisolatie via een erkende dakwerker

Omgekeerde dakisolatie is een populaire manier om je dak te isoleren, maar is ook een manier waarbij heel wat zaken en stappen in acht moeten genomen worden. Het is daarom belangrijk om beroep te doen op een erkende dakwerker die het klappen van de zweep en de regels der kunst kent. Dakwerken Apers is een partner in het Antwerpse die al honderden omgekeerde dakisolatie projecten tot een goed einde heeft gebracht. Contacteer ze voor een vrijblijvende offerte.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst