Premie dakisolatie: waar heb jij recht op?

December 11, 2019

Bij het isoleren van jouw dak kan je rekenen op financiële steun. Verschillende instanties verlenen namelijk een premie voor dakisolatie. In deze blog lijsten we alle dakisolatiepremies op die jij mogelijk kan combineren.

Premies van de netbeheerder

Bij het isoleren van het dak of de isolatievloer van je huis of appartement kan je mogelijk rekenen op een premie van netbeheerder Fluvius. En daarbij maakt het niet uit of je de isolatie zelf plaatst of laat plaatsen door een professionele firma zoals Dakwerken Apers.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo geldt de premie enkel en alleen voor woningen, wooneenheden of woongebouwen in het Vlaamse Gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Of woningen waarvoor de bouwaanvraag werd ingediend voor die datum.

Premie dakisolatie

Premies van je gemeente of provincie

Een aantal gemeenten in Vlaanderen geven een premie uit voor alle dakisolatiewerken. Of jij er recht hebt op hebt, hangt dus af van waar jouw woning gelegen is. Kom hier te weten of jouw gemeente of provincie een premie uitgeeft.

Premie van Vlaamse overheid

Ben je van plan jouw dak te renoveren en plaats je tegelijkertijd dakisolatie? Dan kom je misschien in aanmerking voor de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Je woning hoort dan wel minstens 30 jaar oud te zijn. Ook mag je inkomen niet hoger liggen dan het vastgelegde bedrag.

Premies combineren

Het is mogelijk om de verschillende premies te combineren. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat het totale bedrag van alle bekomen premies niet meer mag zijn dan 90 % van het totaalbedrag op je facturen.

Premies combineren

Let op: nieuw dakisolatienorm in 2020

Vanaf 1 januari geldt er een nieuwe dakisolatienorm in Vlaanderen voor zowel woningen als huurwoningen. Als minimumnorm wordt voortaan R-waarde van 0,75 m²K/W genomen. Voldoet jouw woning nog niet aan die nieuwe vereisten? Twijfel dan niet om Dakwerken Apers te contacteren.

Vragen over premies en dakisolatie? Contacteer ons!

Zit je met vragen over de premies voor dakisolatie? Of ben je bezig met plannen om jouw dak te isoleren? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar.

We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Contacteer ons nu of vraag jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst