Kan je nieuwe roofing op oude roofing plaatsen?

May 25, 2021

Ondanks dat roofing een van de duurzaamste materialen op de bouwmarkt is, kan het altijd gebeuren dat er na verloop van tijd scheuren of blazen optreden of je roofing aan vervanging toe is. Zeker bij huizen die al meer dan 25 jaar dezelfde roofing gebruiken, is een renovatie, herstelling of vervanging de beste manier om nog tientallen jaren onbezorgd verder te kunnen met je dakbedekking. In dit geval zou je kunnen overwegen om nieuwe roofing op oude roofing te plaatsen. Maar kan dit wel zomaar en zijn er misschien geen andere, betere of goedkopere alternatieven? Is je plat dak in roofing aan herstelling of vervanging toe, dan bespreken wij hier alle mogelijkheden.

Nieuwe roofing op oude roofing plaatsen

Nieuwe roofing op oude roofing

Theoretisch gezien, is het perfect mogelijk om op je oude laag bitumen (of roofing) een nieuwe laag te plaatsen. Het levert zelfs het voordeel op dat de oude laag als dampscherm kan dienen. Of het plaatsen van nieuwe roofing op oude roofing voor jou de beste oplossing is, hangt af van de staat van je dak. Kamp je bijvoorbeeld met heel wat blazen onder de oude roofing dan zal de dakwerken roofing service in kwestie het plaatsen van nieuwe roofing op de oude roofing waarschijnlijk afraden. Het wordt op deze manier immers een zeer moeilijke klus om een nieuwe laag isolatie aan te brengen en daarop de nieuwe roofing te leggen. Is je oude dak echter gewoon verduurd maar nog wel grotendeels egaal dan kan nieuwe roofing op de oude roofing plaatsen wel een goede, snelle en goedkope oplossing zijn.

Het herstellen van je roofing

Een tweede mogelijkheid is het herstellen van de schade. Het kan in dit geval gaan om scheuren in of blazen onder de roofing. Deze schade is gelukkig eenvoudig te herstellen met rubbercoating, rubberdakpasta of door het aanbrengen van een nieuwe strook roofing op het beschadigde deel. Deze oplossing is goed voor daken die voor de rest nog in goede staat zijn. Is je dak echter door de tand des tijds aan het verduren dan is de herstelling van je roofing maar een oplapmiddel en zal je binnen de kortste keren een volgende herstelling moeten laten uitvoeren.

Nieuwe roofing plaatsen

In plaats van nieuwe roofing op de oude roofing te plaatsen, kun je er ook voor kiezen om de oude roofing te verwijderen en je dak opnieuw met roofing te bekleden. Eventueel kan de nieuwe laag dan met isolatie gecombineerd worden. Het vraagt iets meer tijd dan gewoon nieuwe roofing op de oude laag te leggen, maar bij sterk beschadigde of verduurde daken draagt deze methode wel de voorkeur om problemen op korte termijn te vermijden.

EPDM

Je zou er tot slot ook voor kunnen kiezen om geen nieuwe roofing op de oude roofing te plaatsen, maar wel EPDM. Het nadeel van EPDM is echter dat het kostenplaatje heel wat hoger zal oplopen dan wanneer je voor een nieuwe duurzame laag roofing kiest.

Nieuwe roofing op oude roofing plaatsen met Dakwerken Apers

Heb je vragen over het vervangen of herstellen van je roofing dan kan je steeds terecht bij Dakwerken Apers. In Antwerpen en omstreken staan ze bekend als de experten op gebied van dakbekleding, isolatie en gevelbekleding.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst