Soorten dakpannen: ontdek hier de voor- en nadelen

May 26, 2020

Ben je benieuwd naar welke soorten dakpannen jij op jouw dak kan laten leggen? Dan vind je in deze blog meer informatie over keramische dakpannen, betonnen dakpannen en de mogelijke vormen die geschikt zijn voor jouw dak.

1. Keramische dakpannen

De basis van keramische dakpannen oftewel kleidakpannen is gebakken klei. Het grootste voordeel van keramische dakpannen? Ze zijn een natuurlijk product, wat bijgevolg zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Geen enkele dakpan is immers hetzelfde.

De levensduur wordt geschat op 50 jaar en langer. Sommige keramische dakpannen gaan zelfs 70 jaar mee. Verder zijn ze kleurvast, beschermd tegen alle mogelijke weersomstandigheden of extreme temperaturen en zeer makkelijk in onderhoud.

Soorten dakpannen

2. Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn in tegenstelling tot keramische dakpannen geen natuurlijk product. Ze bestaan immers uit een mengsel van cement, water en zand. Dat maakt wel dat betonnen dakpannen vaak gunstiger geprijsd staan dan kleidakpannen.

Net zoals kleidakpannen zijn ook betondakpannen zeer vorstvrij, bestand tegen alle mogelijke weerselementen en uv-stralen. De levensduur ligt daarentegen ietsje lager. Ze gaan doorgaans zo’n 35 jaar mee. Met een waterafstotende coating kan die levensverwachting zeker wel verlengd worden.

3. Holle en platte dakpannen

Hierboven hebben we de verschillende materialen van dakpannen al besproken. Wat de vorm betreft, heb je de keuze uit holle en platte dakpannen. Al is ‘keuze’ een relatief begrip. De hellingsgraad van jouw dak bepaalt namelijk voor welke vorm je moet gaan.

Een een hellingsgraad van 20 tot 25 graden is uiterst geschikt voor holle en zacht golvende dakpannen. Wanneer je toch platte dakpannen verkiest, moet jouw dak al een hellingsgraad hebben van minimum 35 graden. Indien je geen rekening houdt met deze voorschriften, kan jouw dak op lange termijn last krijgen van slijtage en lekkage.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij dakpannen laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!


Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst