Welke dakbedekking kiezen voor je uitbouw?

November 28, 2022

Gezinnen die uitbreiden, gewoon wat meer plaats nodig hebben… Je zou kunnen kiezen voor een nieuwe woning of je zou kunnen kiezen voor een iets goedkopere oplossing; namelijk een uitbouw. Bij een uitbouw behoud je de bestaande woning, maar voeg je toch een nieuw deeltje van jezelf toe om de huidige woning te vergroten. Belangrijk bij een uitbouw is niet alleen het interieur, maar ook de dakbedekking. We helpen je graag bij het kiezen van de dakbedekking voor je uitbouw. 

Het verschil tussen een uitbouw en een aanbouw

Dakbedekking uitbouw

Veel mensen gebruiken de termen uitbouw en aanbouw door elkaar alsof het om dezelfde constructie gaat. Toch is er wel degelijk een verschil tussen een aanbouw en een uitbouw. Bij een aanbouw hebben we het over een volledig afzonderlijke constructie die gebouwd wordt aan de woning. Denk aan bijvoorbeeld een extra keuken en slaapkamer. Bij een uitbouw is het de bedoeling om de woning te vergroten; dus het draait niet zozeer om extra ruimtes toevoegen maar wel om extra ruimte toe te voegen. Bestaande ruimtes worden bij een uitbouw dus vergroot. 

De verschillende soorten dakbedekking voor een uitbouw

  1. Bij een uitbouw met een schuin dak wordt er soms voor dakpannen gekozen. Mooi omdat deze dakpannen dan in dezelfde stijl kunnen worden gekozen dan de dakpannen die al op de ‘oude’ woning liggen. Dakpannen zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. De meest voorkomende materialen zijn beton en keramiek. Betonnen dakpannen zijn goedkoper maar hebben een kortere levensduur dan de duurdere keramische dakpannen. Prijs-kwaliteit gezien zijn dakpannen een goede keuze als dakbedekking voor je uitbouw.
  2. Roofing, bitumen of dakleer: We spreken over roofing, bitumen of dakleer… 3 termen die ook synoniemen zijn. Roofing is de populairste oplossing voor platte daken bij een uitbouw. Je doet hierbij best beroep op een professionele dak- en gevelwerken service omdat aan het branden van roofing heel wat risico’s vasthangen. Er wordt niet alleen op grote hoogte gewerkt maar ook bij hoge temperaturen. Bovendien kan een klein scheurtje, barst of blaas voor heel wat vochtproblemen zorgen die moeilijk op te lossen zijn. Roofing is een tamelijk goedkope en duurzame oplossing.
  3. EPDM: Noem EPDM gerust de verbeterde versie van roofing. Omdat het naadloos in één groot stuk op je dak wordt gelegd, is de kans op vervelende barsten, scheuren en dus lekkages veel minder groot. Je mag dan wel wat meer betalen voor EPDM als dakbedekking voor je uitbouw, je krijgt er ook een levensduur van maar liefst 50 jaar voor in de plaats. Toch al snel 20 jaar meer dan de levensduur van roofing. 

Een dakbedekking kiezen voor je uitbouw

Dakwerken Apers is de belangrijkste dakwerken en gevelwerken service in en om Antwerpen. Hun jarenlange ervaring zorgt ervoor dat er al een lange lijst van tevreden klanten op hun palmares staat. Voor de dakbedekking van je uitbouw of aanbouw zit je dan ook goed bij de mensen van Dakwerken Apers. Contacteer Dakwerken Apers hier vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst