Sidings gevelbekleding: duurzaam en kwalitatief

September 30, 2020

Wil je sidings als gevelbekleding? Dan heb je de keuze uit een brede waaier van materialen, kleuren en vormen. Je vindt dus ongetwijfeld sidings die perfect passen bij jouw woning. In deze blog lees je meer over de vele voordelen en materialen.

Wat zijn sidings?

Sidings zijn een vaak voorkomende vorm van gevelbekleding die je vooral herkent aan de gevelstroken die duidelijk zichtbaar zijn. Het zijn deze gevelstroken die jouw muren beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Denk maar aan regen, hagel en de hevigste stormen.

Sidings gevelbekleding

Wat zijn de voordelen van sidings?

Sidings kunnen bestaan uit verschillende materialen en vormen, waardoor jouw keuze haast eindeloos is. Er zijn dus altijd wel sidings die optimaal passen bij de stijl van jouw woning. Ook zijn ze erg makkelijk in onderhoud. Daarnaast bieden ze het hoofd aan alle weersomstandigheden. De meeste soorten sidings zijn zelfs bestand tegen branden.

Uit welke materialen kunnen sidings bestaan?

1. Houten sidings

Deze sidings bestaan meestal voor zo’n 95 % uit houtspanen en -vezels, aan elkaar gesmolten door bindmiddelen. Houten sidings kunnen hol of gevuld zijn, waarvan de gevulde sidings doorgaans stevigere gevelstroken hebben.

Sidings uit hout zijn ideaal voor liefhebbers van een warme, natuurlijke uitstraling. Ze staan gekend om hun lange levensduur. Ze hebben dan ook een hoge weerstand en een sterke vormvastheid. De keuze uit structuur, opbouw, kleur en hoekafwerking is haast eindeloos.

2. Pvc sidings

Sidings uit pvc zijn grotendeels opgebouwd uit zouten, wat vele voordelen heeft. Zo zijn deze sidings erg licht, eenvoudig te bewerken, slijtvast en recyclebaar. Pvc sidings zijn zelfs volledig rotvrij op voorwaarde dat ze bevestigd zijn door een ervaren vakman.

Net omdat ze zo eenvoudig te bewerken zijn, komen pvc sidings ook voor in allerlei vormen en kleuren. Zo kan je ze perfect afstemmen op je ramen en deuren. Evenals hout kent pvc een laag brandrisico en zijn de sidings perfect bestand tegen alle weersomstandigheden. Bijkomend voordeel: ze zijn erg budgetvriendelijk.

3. Vezelcement sidings

Vezelcement sidings bevatten – zoals de naam het al doet uitschijnen – voornamelijk kalksteen en klei, met enkele bindmiddelen als toevoeging. Sidings uit vezelcement staan dan ook bekend als de krachtigste soort gevelbekleding.

4. Metalen sidings

Het is moeilijk om te spreken over metalen sidings, want onder ‘metaal’ vallen vele materialen. Zo heb je de keuze uit koper, zink, aluminium en inox. En die materialen verschillen sterk in kleur en vorm. Wel passen ze allemaal perfect bij een woning met een moderne uitstraling.

Sidings gevelbekleding: gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij sidings gevelbekleding plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst