Welke houtlook gevelbekleding kies je het best

August 30, 2023

Als je op zoek bent naar een manier om je woning een nieuwe uitstraling te geven, dan is een gevel in houtlook misschien wel iets voor jou. Een gevelbekleding in houtlook is bij voorkeur gemaakt van sidings, die bestaan uit vezelcement, PVC of metaal en waarbij je een structuur kunt kiezen die het de look van hout geeft. Deze materialen hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van gevelbekleding in echt hout, zoals een langere levensduur, een hogere brandveiligheid en een betere isolatie. In dit blogbericht vertellen we je meer over de redenen waarom je best kunt kiezen voor een gevel in houtlook gemaakt van sidings.

De voordelen van een gevelbekleding in houtlook

Gevelbekleding in houtlook

Een gevelbekleding in houtlook, of het nu pvc, metaal of vezelcement is, geeft je woning een natuurlijke en warme uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je de stijl kunt aanpassen aan je eigen smaak en de architectuur van je huis. Een houtlook gevel past bij zowel moderne als klassieke woningen en kan ook gecombineerd worden met andere materialen zoals baksteen of pleisterwerk.

Als je kiest voor een gevelbekleding in houtlook dan kies je ook voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing. Sidings zijn namelijk gemaakt van materialen zoals pvc en vezelcement, die zeer goed bestand zijn tegen vocht, schimmels, insecten en UV-straling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het rotten, kromtrekken of verkleuren van je gevel. Bovendien hoef je je gevel niet te schilderen of te vernissen, want de kleur zit al in het materiaal verwerkt. Een gevelbekleding in houtlook gaat dus jarenlang mee zonder dat je er veel tijd of geld aan hoeft te besteden.

Tot slot is je gevelbekleding in houtlook ook goed voor het milieu en je energierekening. Sidings hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor ze de warmte binnenhouden in de winter en buitenhouden in de zomer. Zo bespaar je op je stookkosten en verminder je je CO2-uitstoot. Daarnaast zijn sidings vaak gemaakt van natuurlijke en gerecycleerde materialen, die weinig energie vergen om te produceren. Een gevel in houtlook is dus een ecologische keuze die bijdraagt aan een beter klimaat.

Zoals je ziet, zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een gevelbekleding in houtlook gemaakt van sidings. Je geeft je woning een mooie en unieke look, terwijl je ook profiteert van de vele voordelen van vezelcement of pvc. Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen van een gevel in houtlook? Neem dan contact op met een gespecialiseerde firma zoals Dakwerken Apers die je kan adviseren en helpen bij de plaatsing van je nieuwe gevel.

Het plaatsen van houtlook sidings als gevelbekleding

Sidings zijn een soort panelen die je op de buitenmuur van je huis kunt bevestigen om het een nieuwe uitstraling te geven. Het plaatsen van sidings als gevelbekleding is niet heel moeilijk, maar het vereist wel wat kennis en ervaring. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de ondergrond, de isolatie, de ventilatie, de afwerking en de bevestiging van de sidings. Als je dit niet goed doet, kun je problemen krijgen met vocht, schimmel, kou of warmteverlies. Daarom is het aan te raden om een specialist in te schakelen die de sidings op een professionele manier kan plaatsen. Een specialist kan je ook adviseren over het beste type en kleur sidings voor jouw huis. Zo kun je genieten van een mooie en duurzame gevelbekleding.

Houtlook sidings laten plaatsen door Dakwerken Apers

Een gevel van je woning in houtlook is een slimme keuze als je op zoek bent naar een duurzame, stijlvolle en onderhoudsvrije oplossing. Houtlook gevels hebben de charme en warmte van echt hout, maar zonder de nadelen. Ook bij Dakwerken Apers zijn ze zich al langer bewust van de vele voordelen die hun houtlook sidings te bieden hebben. Als experten op dit vlak zorgen ze voor een feilloze en naadloze installatie. Hierbij kan zowel voor pvc, vezelcement als metaal gekozen worden. Contacteer hen hier vrijblijvend en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst