Koper dak: de belangrijkste vragen beantwoord

June 25, 2020

Ben je geïnteresseerd in een dak van koper? Een koperen dak is een exclusieve vorm van dakbedekking. In deze blog gaan we dieper in op de eigenschappen, de voordelen, de levensduur, het onderhoud en de kosten.

Wat is een koperen dak?

Koper is een kostbaar edelmetaal dat je als dak- en gevelbekleding kan gebruiken. Opvallend aan deze dakbedekking is dat koper na enkele jaren langzaam van kleur verandert, met name door het oxidatieproces. Zo kan de oorspronkelijke kleur van oranjerood verkleuren naar roodbruin, bruin en tenslotte kopergroen. De laatste fase wordt doorgaans na 10 jaar bereikt.

Koper dak

Wat zijn de voordelen van een koperen dak?

Omdat de kleur van koper verandert doorheen de jaren, krijgt het dak een dynamische, levendige uitstraling. Ook veroudert koper amper, waardoor het zijn vochtwerende eigenschappen niet verliest. Daardoor heeft een dak van koper een lange levensduur.

Koper is bovendien plooibaar. Heb je een dak met speciale architecturen en vormen in gedachten? Dan is koper uitermate geschikt voor ronde dakvormen. Verder kan je een koperen dak combineren met een brede waaier aan gevelstenen, hout en andere natuurlijke materialen.

Hoelang gaat een koperen dak mee?

Koper is een sterk, robuust edelmetaal dat eigenlijk niet veroudert en nooit de vochtwerende eigenschappen verliest. Daarom gaat het véél langer mee dan traditionele daken. Met een nieuw koperen dak ben je levenslang gesteld. En dat mag je letterlijk nemen: zo’n 60 tot 100 jaar.

Vraagt een koperen dak veel onderhoud?

Een dak van koper is in principe volledig onderhoudsvrij. Zo heeft een koperen dak zelfs geen laagje verf of een andere vorm van afwerking nodig. Wel hebben ze door temperatuurschommelingen de neiging om uit te zetten en te krimpen.

Daardoor kunnen bevestigingsmiddelen losjes komen zitten. We hoeven jou echter niet te vertellen dat die herstelling eenvoudig, snel en goedkoop gebeurd is.

Hoeveel kost een dak van koper?

Omdat koper een edelmetaal is met een lange levensduur ligt ook de kostprijs hoger dan die van traditionele dakbedekking.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij een koperen dak laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst