Leien dakpannen: ontdek de voordelen!

September 30, 2020

Denk je erover na om leien dakpannen te laten leggen op jouw dak? Dan heb je de keuze uit natuurleien en kunstleien. In deze blog lees je meer over de eigenschappen en de voor- en nadelen van beide materialen.

Wat zijn leien dakpannen?

Leien dakpannen zijn dakpannen die al eeuwenlang geproduceerd worden uit natuursteen, maar de laatste decennia zijn ook kunstleien aan een opmars bezig. Leien dakpannen komen voor in zowel vierkantige als rechthoekige vorm, waarvan de hoeken recht of afgerond kunnen zijn. De verschillende kleuren en de afwerking zijn afhankelijk van het materiaal waarvoor je kiest.

Leien dakpannen

Uit welke materialen bestaan leien dakpannen?

1. Natuurleien

Natuurleien bestaan – zoals hierboven reeds vermeld – uit natuursteen. Die natuurstenen kunnen allerlei kleuren en vormen aannemen, want ze zijn afkomstig uit steengroeves over de hele wereld: Azië, Afrika, Europa en Amerika.

Zelfs tussen natuurleien uit dezelfde steengroeves zijn er minimale verschillen. Omdat het een natuurlijk product is, heeft geen enkele dakpan exact dezelfde kleur. Er zijn kleine ‘imperfecties’, maar die dragen bij aan de natuurlijke uitstraling.

Natuurleien hebben een zeer lange levensduur. Er wordt geschat dat ze wel tot een eeuw lang kunnen meegaan. Verder zijn ze erg stormvast, vergen ze weinig tot geen onderhoud en zijn ze bestand tegen sterke temperatuurverschillen. Wel zijn ze duurder dan kunstleien.

2. Kunstleien

Gaat jouw voorkeur eerder uit naar dakpannen die allemaal dezelfde kleur en formaat hebben? Dan ben je beter gesteld met kunstleien. Ze passen dan ook perfect bij een moderne woning waarbij de nadruk ligt op een egale, strakke uitstraling.

Kunstleien zijn vervaardigd uit vezelcement op basis van cement en kunststofvezels. De prijs-kwaliteitsverhouding en de brede waaier aan formaten en kleuren maken van kunstleien een erg gewild product. Een dakwerker dan de kunstleien perfect afstemmen op jouw architectonische keuzes.

Kunstleien hebben doorgaans een aantrekkelijker prijskaartje dan natuurleien. Ook zijn ze bestand tegen alle weerselementen. Wel hebben kunstleien een minder authentieke uitstraling en gaan ze niet zo lang mee als natuurleien.

Leien dakpannen: gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij leien dakpannen laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst