Leien plaatsen op een gevel

June 22, 2023

Leien zijn een uitstekende keuze voor gevelbekleding, omdat ze veel voordelen bieden. Een leien gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsvrij, brandveilig en lichtgewicht. Bovendien is dit prachtige materiaal ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten, waardoor je je gevel een unieke uitstraling kunt geven. Leien zijn dus een moderne en stijlvolle gevelbekleding die past bij elke woning. Het plaatsen van leien is echter geen vanzelfsprekendheid en laat je beter doen door een expert. Wij geven je graag wat meer uitleg.

De verschillende leien gevelbekleding

Leien plaatsen

Leien gevelbekleding is een duurzame en stijlvolle manier om je gevel af te werken. Je kunt kiezen tussen natuurleien of kunstleien, afhankelijk van je budget, smaak en gewenste uitstraling. Leien zijn licht, brandveilig en goed te combineren met gevelisolatie. Bovendien kun je leien in verschillende kleuren, vormen en patronen plaatsen, waardoor je je gevel een uniek karakter kunt geven.

Natuurleien zijn gemaakt van 100% natuurlijk leisteen, een gesteente dat ontstaan is uit klei onder hoge druk. Natuurleien hebben een authentieke en luxueuze uitstraling, met een karakteristieke glans en structuur. Elke lei is uniek en heeft een lichte variatie in kleur en textuur. Natuurleien zijn zeer duurzaam en kunnen tot wel 100 jaar meegaan.

Kunstleien zijn gemaakt van een mengsel van cement en kunststof vezels, waardoor ze sterker en maatvaster zijn dan natuurleien. Kunstleien zijn in de kern gekleurd en hebben een weerbestendige coating. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei aantrekkelijke kleuren, waarmee je je gevel een moderne look kunt geven. Kunstleien hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een levensduur van 35 tot 50 jaar.

De risico’s en nadelen van zelf leien plaatsen op je gevel

Leien zijn een populair materiaal voor gevelbekleding, omdat ze een natuurlijke en elegante uitstraling hebben. Maar leien op je gevel plaatsen is geen eenvoudige klus die je zomaar zelf kunt doen. Er zijn verschillende redenen waarom je beter een vakman inschakelt voor deze klus.

  1. Ten eerste moet je rekening houden met de ondergrond van je gevel. Leien kunnen niet zomaar op elke ondergrond bevestigd worden. Je hebt een stevige en vlakke ondergrond nodig, die bestand is tegen vocht en temperatuurschommelingen. Als je ondergrond niet geschikt is, moet je eerst een houten of metalen draagstructuur aanbrengen, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt.
  2. Ten tweede moet je de leien op de juiste manier plaatsen om een mooi en duurzaam resultaat te krijgen. Leien moeten overlappend geplaatst worden, zodat er geen kieren of spleten ontstaan waar water of vuil kan binnendringen. Je moet ook rekening houden met de windrichting, de hellingsgraad en de afwatering van je gevel. Bovendien moet je de leien op maat snijden en bevestigen met speciale nagels of haken, die niet roesten of loskomen.
  3. Ten derde moet je de nodige veiligheidsmaatregelen nemen als je leien op je gevel plaatst. Je werkt immers op hoogte, wat altijd een risico inhoudt. Je hebt een stevige ladder of stelling nodig, die stabiel staat en goed verankerd is. Je moet ook beschermende kleding en handschoenen dragen, want leien kunnen scherp zijn en splinters veroorzaken. Verder moet je oppassen voor elektriciteitskabels of andere obstakels die in de buurt van je gevel kunnen zijn.

Kortom, leien op je gevel plaatsen is een complexe en arbeidsintensieve klus, die veel kennis en ervaring vereist. Als je zelf leien op je gevel plaatst, loop je het risico dat je fouten maakt, die de kwaliteit en de levensduur van je gevelbekleding kunnen aantasten. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor jezelf en voor anderen. Daarom raden wij je aan om een professionele gevelspecialist in te schakelen, die garant staat voor een perfecte plaatsing van je leien. Zo bespaar je jezelf veel tijd, geld en zorgen.

Leien laten plaatsen door een professionele dak- en gevelwerken service

Leien op je gevel laten plaatsen door een professionele specialist heeft vele voordelen. Leien zijn duurzaam, esthetisch en isolerend. Ze beschermen je woning tegen weer en wind, en geven het een unieke uitstraling. Een professionele specialist kan je adviseren over de beste keuze voor jouw situatie, en zorgt voor een vakkundige plaatsing en afwerking. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief resultaat dat jarenlang meegaat. Leien op je gevel laten plaatsen door een professionele specialist is dus een slimme investering voor je woning. Dakwerken Apers ie een van die dak- en gevelwerken specialisten die al jaar en dag leien plaatsen. Contacteer hen vrijblijvend voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst