Welke gevelbekleding kies je best voor je woning?

April 28, 2023

Het kiezen van een gevelbekleding voor je woning is een belangrijke beslissing. Een gevel kraakt of maakt immers je huis. Niet alleen wat betreft uitstraling, maar ook wat betreft het werk dat je na installatie nog aan de gevel zou hebben. Bovendien wil je een gevel die wel een tijdje mee kan gaan zodat je hem na een paar jaar niet moet laten vervangen. Laten we eens enkele van de belangrijkste en populairste gevelbekledingen bekijken zodat je de juiste keuze kunt maken.

Een gevelbekleding voor je woning: de opties

1. Gevelbekleding in hout

Gevelbekleding woning

Je ziet het niet zo vaak een volledige woning met een gevelbekleding in hout, maar je ziet het weleens bij een uitbouw, aanbouw of een dakkapel. Deze gevelbekleding ziet er natuurlijk prachtig uit als ze pas is geplaatst. De natuurlijke kleur en uitstraling geeft je woning iets magisch, een tikkeltje Scandinavisch. Toch moet je er rekening mee houden dat er aan een houten gevelbekleding ook heel wat nadelen zijn verbonden. Misschien daarom dat je zo weinig woningen met een volledige houten gevel ziet. Hout is allereerst een materiaal dat niet onderhoudsvriendelijk is. Het moet regelmatig gereinigd worden en van een beschermlaag worden voorzien. Daarnaast is mos op hout gewoon onvermijdelijk. Houdt er ook rekening mee dat hout sowieso na een tijd gaat verkleuren zodat die initiële frisse kleur van tijdelijke duur is.

2. Gevelbekleding met sidings

Als je van die houtlook houdt, maar niet met de nadelen van hout wilt geconfronteerd worden dan kan je misschien voor sidings als gevelbekleding kiezen. Je kent deze panelen die horizontaal worden geplaatst vast en zeker wel. Ze zijn ook in hout verkrijgbaar, maar met pvc, vezelcement en metaal zijn er nog tal van andere materialen waaruit je kunt kiezen. Voordeel van deze gevelbekleding is dat ze storm- en vorstbestendig is en perfect met isolatie kan gecombineerd worden. Afhankelijk van het materiaal is er ook weinig onderhoud nodig.

3. Gevelbekleding met leien

Al eens aan leien gedacht om als gevelbekleding te gebruiken? Je ziet deze bekleding weleens opduiken aan de zijkant van een woning. Niet echt verrassend als je weet welke voordelen deze bekleding allemaal heeft. Je kunt kiezen uit kunstleien en natuurleien. Natuurleien…tja, dat is het toppunt van duurzaamheid zou je kunnen zeggen. Deze gevelbekleding gaat tot wel 100 jaar mee en vraagt zo goed als geen onderhoud. Het heeft ook een unieke en natuurlijke uitstraling die bij veel mensen in de smaak zal vallen. Kunstleien zijn een goedkoper alternatief. Ze gaan iets minder lang mee, maar zijn dan weer wel in verschillende kleuren en vormen beschikbaar. De keuze is aan jou!

Een gevelbekleding voor je woning via Dakwerken Apers

We begrijpen dat kiezen soms verliezen is en dat het niet altijd even eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Het loont dan ook de moeite om je te laten adviseren door een specialist ter zake. En Dakwerken Apers mag je gerust zo een specialist noemen. Met hun jarenlange ervaring kunnen ze elke situatie perfect inschatten en het juiste advies geven. Contacteer hen hier vrijblijvend.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst