De voordelen en nadelen van kunststof gevelbekleding

December 29, 2020

Met kunststof gevelbekleding kan je tegenwoordig heel wat kanten uit en dat maakt het materiaal een populaire optie. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de gevel van je huis met sidings te bekleden. Van modern tot klassiek, van effen tot houtstructuur, van renovatie tot nieuwbouw… voor iedere woning en iedere smaak bestaat er wel een kunststof bekleding op maat. Met deze gedachte in het achterhoofd loont het misschien wel de moeite om de voordelen en nadelen van kunststof gevelbekleding eens onder de loep te nemen.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

1. Makkelijk in onderhoud: Eender welke structuur of print je kiest kunststof is een onderhoudsarm product. Wil je een kunststof gevel toch eens onder handen nemen, dan is een sopje met allesreiniger of groene zeep voldoende om de gevel weer als nieuw te laten schitteren.

2. Duurzaam: Kunststof heeft over het algemeen een langere levensduur dan andere gevelbekledingen. Ga uit van een levensduur van ongeveer 30 jaar. Er zijn tal van voorbeelden die zelfs de 30 jaar overstijgen. Het materiaal kan dan ook niet rotten en is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden

3. Een brede waaier aan mogelijkheden: We zouden bijna zeggen in alle geuren en kleuren… maar dat is misschien een beetje overdreven. Wat niet overdreven is, is de brede waaier aan kleuren, structuren, prints en ga zo maar door. Er is voor elk wat wils.

4. Prijs-kwaliteit: Kunststof gevelbekleding is op gebied van prijs-kwaliteit misschien wel de beste keuze op de bouwmarkt. Omdat het makkelijk en snel te installeren is, valt ook de totaalprijs van aankoop en installatie reuze mee.

5. Je krijgt wat je koopt: En dat bedoelen we positief. Je krijgt immers een afgewerkt product waar je niets meer aan hoeft te doen. Het wordt geleverd in de kleur en de structuur die je wenst en wordt als afgewerkt product tegen je gevel geplaatst.

6. Perfect in combinatie met isolatie: Het product wordt door aannemers en verbouwers allerhande zo gewaardeerd omdat het ook perfect in combinatie met isolatie kan gebruikt worden.

7. The final touch: Tot slot kan je kunststof gevelbekleding naadloos laten aansluiten bij de rest van je woning. Vele mensen kiezen voor hun gevel een kleur die aansluit bij ramen, deuren en dakgoten. De dakgoten kunnen trouwens met dezelfde bekleding aangekleed worden. Het zorgt voor de final touch aan je woning. Een final touch die mag gezien worden.

Kunststof gevelbekleding

De nadelen van kunststof gevelbekleding

1. Makkelijk te monteren: Een van de voordelen is misschien ook een van de nadelen. Kunststof gevelbekleding is makkelijk te monteren en dat maakt het tegelijkertijd gevaarlijk om zelf te monteren. Het moet immers op gepaste wijze gebeuren om de kwaliteit en de uitstraling te garanderen. Wil je het zelf doen? Bereid je dan grondig voor en laat je eventueel bijstaan door iemand die het al eens gedaan heeft. In elk ander geval zouden we beroep doen op een installateur die de kneepjes van het kunststof vak kent. Omdat het makkelijk te monteren valt, gebeurt de installatie tegen een zachte prijs.

2. De uitstraling van hout: Hou je van de uitstraling van echt hout, ga dan ook voor echt hout. Kunststof kan het patroon en de print van hout tegenwoordig wel goed nabootsen, maar je mist toch dat echte warme houtgevoel.

Conclusie

Als we de voordelen tegen de nadelen van kunststof gevelbekleding afwegen dan hebben de voordelen duidelijk enkele streepjes voor. Duurzaam, makkelijk te monteren, prijs-kwaliteit misschien wel de beste gevelbekleding, makkelijk in onderhoud… Het maakt de keuze voor kunststof een keuze waarvan je nadien geen spijt gaat hebben. Doe bij voorkeur beroep op een ervaren installateur om het beste uit je gevelbekleding te halen en wil je echt de typische houtlook, ga dan ook voor hout in plaats van voor kunststof

Dé specialisten in kunststof gevelbekleding

In de provincie Antwerpen en omstreken mag je de werknemers van dakwerken Apers gerust dé specialisten ter zake noemen als het op kunststof gevelbekleding aankomt. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan en bepaal in onderling overleg met ervaren experten de beste oplossing voor jouw project.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst