Waarom zou je kiezen voor een gevelbekleding in hout?

February 28, 2023

Het kiezen van gevelbekleding is een van de moeilijkste keuzes die je als eigenaar van een woning moet maken. De gevel maakt of kraakt immers je woning aangezien dit het eerste is wat mensen zien als ze op bezoek komen. Omdat de uitstraling zo belangrijk is, zijn wij alvast voorstanders van een gevelbekleding in hout en meer bepaald van een gevelbekleding met houten sidings. Wij vertellen je graag waarom.

De voordelen van een gevelbekleding in hout

Gevelbekleding in hout

1. De natuurlijke look en feel:

Hier kun je niet omheen…wie kiest voor een houten gevelbekleding kiest voor een woning die het frisse karakter van de natuur uitstraalt. Een houten gevelbekleding zorgt meteen voor een natuurlijke rust en sfeer die je met geen enkel ander materiaal zult bereiken. Elk meter hout is ook verschillend en vormt een spel van lijnen en kleuren dat ongeëvenaard en uniek is. Hout is bovendien perfect te combineren met andere materialen zoals steen, zink of zelfs kunstmatige materialen.

2. Isolatiewaarde:

Hout als gevelbekleding en zeker houten sidings zijn perfect te combineren met verschillende soorten isolatie. Wat je bovendien misschien nog niet wist, is dat hout op zich al een goede isolatie op vlak van geluid en warmte vormt. Het feit dat het hier om een natuurlijk product gaat, heeft hier ongetwijfeld iets mee te maken.

3. Verschillende kleuren:

Je denkt misschien ‘hout’ is ‘hout’ maar dan denk je beter nog eens. Het gamma aan kleuren, patronen en vormen is tegenwoordig zo goed al onbeperkt. Hierdoor kun je zoveel als je wilt met hout spelen zodat je altijd wel tot een gevelbekleding op maat komt. Een gevelbekleding die past bij jouw specifieke wensen en eisen.

4. Makkelijk te herstellen:

Een ander groot voordeel van hout is dat het makkelijk te herstellen is. Als er ergens schade optreedt dan is het vaak voldoende om bijvoorbeeld die siding eruit te nemen en door een nieuwe siding te vervangen. Je zult dan initieel wel een kleurverschil zien maar na enkele maanden is daar niets meer van te merken.

5. Onderhoud:

Vele mensen linken hout automatisch aan arbeidsintensief onderhoud. Toch is dit niet altijd het geval en valt het onderhoud reuze mee. Best is om hier zeker naar te vragen bij de installateur als je een houten gevelbekleding overweegt. Het is namelijk moeilijk, met de verschillende soorten hout, om hier algemene informatie over te geven. Toch is het algemeen zo dat hout voor gevelbekleding maar weinig onderhoud vraagt en al zeker veel minder dan de meeste mensen verwachten.

Een gevelbekleding van houten sidings

Een van onze persoonlijke favorieten op vlak van houten gevelbekleding zijn houten sidings. Sidings als gevelbekleding geven je woning een unieke uitstraling en zijn heel erg gemakkelijk in de onderhoud. Door de grote keuze aan sidings zijn er bovendien altijd wel sidings op maat die passen bij jouw stijl van woning. Wat ons ook enorm aanspreekt bij houten sidings is dat je meteen die Scandinavische ‘look’ krijgt. Alsof je een wondermooie woning in de bossen van Zweden hebt gebouwd. Een woning met houten sidings straalt dan ook een ongekende sereniteit uit. Mooi meegenomen is dat ze gekend staan om hun lange levensduur. Een absolute aanrader dus!

Advies over gevelbekleding

Wens je meer advies over houten sidings of over gevelbekleding in het algemeen? De experten van Dakwerken Apers geven je graag advies over de beste gevelbekleding voor jouw woning. Contacteer ze vrijblijvend en ontdek wat ze voor jouw gevel kunnen betekenen.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst