Voordelen van een buitenmuur isoleren langs buiten

March 1, 2021

Mensen die hun woning onder handen nemen, beginnen vaak met de isolatie. Voldoende isolatie verlaagt immers niet alleen drastisch je energierekening, maar verhoogt ook je levenscomfort. Een huis zonder schimmels en zonder koudebruggen is immers een zegen voor je gezondheid. Het grootste isolerende effect bereik je door gevelisolatie te plaatsen. Het isoleren van de buitenmuur langs buiten is hierbij de interessantste optie. We leggen je graag uit waarom deze manier van isoleren zoveel voordelen heeft en overlopen ook de nadelen waarmee je rekening moet houden. Zo kun je op een weldoordachte wijze de juiste beslissing nemen.

De voordelen van je buitenmuur langs buiten isoleren

1. Premies:

Omdat muurisolatie wordt gezien als de belangrijkste en primaire vorm van isolatie bestaan er ook verschillende premies waarvan je kunt genieten. Wie ervoor zorgt dat zijn of haar isolatie aan bepaalde voorwaarden voldoet kan hierdoor een leuk bedrag besparen.

2. Ruimte:

Bij het isoleren van de buitenmuur langs buiten raak je niet aan de binnenzijde van je woning. Je verliest dus geen ruimte.

3. Efficiëntie:

Het is bewezen dat het isoleren van je buitenmuur langs buiten de meest efficiënte manier van isoleren is. Het laat de installateur toe om zeer gericht isolatie toe te brengen wat ervoor zorgt dat je op deze manier de best mogelijke energiebesparing krijgt.

4. Geen breekwerk nodig:

De isolatie wordt gewoon tegen je oude gevelmuur bevestigd waardoor er in principe geen breekwerk nodig is. Sommige mensen kiezen ervoor om hun oude gevel te verwijderen maar dit is niet noodzakelijk.

Buitenmuur langs buiten

5. Nieuwe uitstraling:

Je krijgt door het isoleren van de buitenmuur langs buiten niet alleen een uiterst energiebesparende woning, maar als het ware ook een nieuwe woning. Je zult immers een nieuwe gevelbekleding moeten kiezen om langs de nieuwe buitenzijde van je woning te bevestigen. Het lijkt hierdoor dat je een nieuwbouw hebt gezet.

6. Minder koudebruggen en schimmels:

Hoe beter je de woning kunt isoleren, hoe minder kans op koudebruggen, condensatie en de bijhorende schimmels. Je gezondheid zal je dankbaar zijn.

7. Minder geluidsoverlast:

Mensen leggen vaak niet de link tussen isolatie en geluidsoverlast, maar deze link is er zeker en vast wel. Je zult door een stevige laag isolatie niet alleen minder energie verliezen, maar je zult ook minder geluidsoverlast kennen. De isolatie gaat immers het geluid van buiten tegenhouden.

De nadelen van je buitenmuur langs buiten isoleren

1. Kosten:

Een nadeel van je buitenmuur langs buiten isoleren, is dat de kosten iets hoger zullen oplopen dan andere maar minder efficiënte manieren van isoleren. Je betaalt immers niet alleen voor de isolatie, maar zult ook een nieuwe gevelbekleding moeten bekostigen.

2. Dikkere muur:

Tegen je huidige buitenmuur komt een isolatie die beantwoordt aan de huidige normen en tegen deze isolatie komt een nieuwe gevelbekleding. Dit zorgt ervoor dat je muur dikker wordt. Op zich geen probleem, maar houdt er wel rekening mee dat je ramen en deuren iets dieper in de gevel zullen zitten. Zelfs al wordt de buitenmuur afgebroken, dan nog zullen ze op het einde altijd iets dieper zitten.

3. Vergunning:

Check zeker eerst even met de gemeente of je de buitengevel bij het langs buiten isoleren wel dikker mag maken. Het kan soms zijn dat je gevel op het voetpad komt en dan is het maar de vraag of dit wel mag of niet.

Buitenmuur isoleren langs buiten met Dakwerken Apers

Voor het isoleren van je buitenmuur langs buiten loont het de moeite om eens contact op te nemen met Dakwerken Apers. Hun jarenlange ervaring met het plaatsen van isolatie zorgt ervoor dat ze altijd wel een oplossing op maat hebben.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst