De beste materialen om je buitenmuren mee te bekleden

March 1, 2021

Je woning in een nieuw jasje steken, geeft de hele woning meteen een gloednieuwe uitstraling. Alsof je zojuist een nieuwbouw hebt geplaatst. Het is dan ook een renovatieproject dat vele mensen overwegen. Zo kan je het bekleden van je buitenmuren bijvoorbeeld combineren met het plaatsen van isolatie om het renovatieplaatje helemaal compleet te maken. Op gebied van gevelbekleding zijn er echter vele mogelijkheden. We plaatsen graag enkele van onze favoriete mogelijkheden in de schijnwerpers om je zo een gepaste keuze te laten maken. In dit artikel bespreken we onder meer de leien gevelbekleding, de gevelbekleding met roofing en het gebruik van sidings.

De buitenmuren bekleden met leien

Steeds populairder wordt het bekleden van de buitenmuren met leien. Het is voor vele mensen immers de ideale mix van een moderne gevel met een karaktervol zelfs nostalgisch kantje. Bij leien kan gekozen worden tussen kunstleien en natuurleien. Kunstleien zijn iets goedkoper en worden gemaakt uit een combinatie van vezelcement. Ze zijn in tal van kleuren beschikbaar en blinken uit in hun prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar. Natuurleien zijn iets duurder, maar gaan dan ook tot 100 jaar mee. Omdat ze over de ganse wereld gevonden en gemaakt worden, zijn ze in verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar.

De voordelen van leien gevelbekleding:

1. Lange levensduur

2. Ruime waaier aan kleuren en texturen

3. Modern met rustiek kantje

4. Lichtgewicht

5. Te combineren met isolatie

De buitenmuren bekleden met roofing

Buitenmuren

Als we het woord 'roofing' in de mond nemen dan denken mensen meteen aan het bekleden van platte daken. Juist, maar roofing kan ook perfect gebruikt worden voor het bekleden van buitenmuren. Extreem waterdicht en duurzaam is dit een zeer budgetvriendelijke oplossing die zeker te overwegen valt.

De voordelen van roofing gevelbekleding:

1. Prijs-kwaliteit een van de beste gevelbekledingen

2. Budgetvriendelijk

3. Waterdicht

4. Milieuvriendelijk: grotendeels gemaakt van gerecycleerd materiaal

5. Makkelijk te herstellen

6. Te combineren met isolatie

De buitenmuren bekleden met sidings

Een ander materiaal dat steeds populairder wordt voor het bekleden van buitenmuren zijn sidings. Wat mensen onder meer zo aanspreekt bij deze gevelbekleding is het feit dat ze in verschillende materialen, kleuren en texturen te verkrijgen is. Hierdoor kun je de woning een volledig eigen stijl meegeven. De materialen gaan van pvc over vezelcement tot hout en metaal. Materiaal na materiaal zeer duurzaam en een prijsvriendelijke bescherming tegen extreme weersomstandigheden zoals vorst en stormweer.

De voordelen van sidings gevelbekleding:

1. Verkleinen verspreiding brand

2. In allerhande materialen en kleuren beschikbaar

3. Te combineren met isolatie

4. Prijsvriendelijke oplossing

5. Bestand tegen extreme weersomstandigheden

6. Te combineren met bijvoorbeeld dakgoten in hetzelfde materiaal

Je buitenmuur bekleden met Dakwerken Apers

Binnen Antwerpen en omstreken is Dakwerken Apers dé referentie op gebied van het bekleden van je buitenmuren. Als specialisten in zowel leien gevelbekleding als roofing en sidings gaan ze samen met jou op zoek naar de gepaste gevelbekleding voor jouw woning.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst