De beste isolatie voor een buitenmuur zonder spouw

November 29, 2021

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een hogere EPC-waarde wilt bereiken, is het isoleren van je gevel. Samen met het dak vormt de gevel ontegensprekelijk de plek waar de meeste warmte verloren gaat en de meest koude binnendringt. Wie voor een goed geïsoleerde buitenmuur gaat, zal onmiddellijk een veel aangenamere woonomgeving creëren. Vele woningen hebben een spouwmuur die kan gebruikt worden om de buitenmuur te isoleren. Oudere woningen echter hebben vaak geen spouwmuur of hebben een spouwmuur die opgevuld is met oude en versleten glaswol. Betekent dit dat je de woning niet extra kunt isoleren? Toch wel. Wij vertellen je graag wat de beste isolatie is voor een buitenmuur zonder spouw.

Welke isolatie voor je buitenmuur zonder spouw kiezen?

Bij een muur zonder spouw kan je grofweg kiezen tussen twee methodes om de buitenmuur te isoleren: of je gaat voor isolatie langs de binnenzijde of je gaat voor isolatie langs de buitenzijde. Isoleren langs de buitenzijde draagt onze voorkeur en we vertellen je graag waarom.

Isolatie buitenmuur zonder spouw

De buitenmuur zonder spouw isoleren langs de buitenzijde

Een buitenmuur isoleren langs buiten heeft het grote voordeel dat je geen enkel deel van de gevel gaat overslaan. De buitengevel zit als een schil om de woning heen en kan makkelijk met isolatie ingepakt worden. Door het thermisch isoleren van de buitenzijde gaan ook alle kiertjes en scheurtjes afgedekt worden. Op deze manier kan je maar liefst tot 20% op je energiefactuur besparen. Ook koudebruggen verdwijnen bij isolatie langs de buitenzijde van een buitenmuur zonder spouw als sneeuw voor de zon. Naast het feit dat dit de meest energie-efficiënte aanpak is, heeft isolatie langs de buitenzijde nog een ander onmiskenbaar voordeel. Je huis wordt wel dikker, maar niet aan de binnenzijde. Je verliest dus geen binnenruimte en je hoeft aan de buitenzijde geen rekening te houden met de dikte van je isolatie.

Tot slot gaat deze manier van isoleren er ook voor zorgen dat je geen problemen gaat hebben met condensatie of schimmels. Zaken die weleens durven optreden bij andere manieren van isoleren van je buitenmuur.

De buitenmuur zonder spouw isoleren langs de binnenzijde

Deze methode heeft omwille van bovenstaande factoren voor ons niet meteen de voorkeur, maar in sommige gevallen kan het gewoon niet anders. Zo kan het zijn dat de gevel van je woning beschermd is of dat de buitengevel niet voorbij de buitengevel van de buren mag steken. In deze gevallen is isoleren langs de binnenzijde wel een optie. Een voordeel van isoleren langs de binnenzijde is dat je lelijke muren wel in één klap een grondige make-over kunt geven.

De buitenmuur isoleren met Dakwerken Apers

Om er zeker van te zijn dat het isoleren van je buitenmuur zonder spouw volgens de regels van de kunst gebeurt, kan je best beroep doen op een specialist. Dakwerken Apers is een van die specialisten die al lange tijd buitenmuren met succes onder handen neemt. Samen met de klant gaan ze op zoek naar de meest succesvolle manier om van jouw woning een energiezuinige en aangenamere plek te maken. Contacteer ze vrijblijvend met al je vragen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst