Kan ik rekenen op een premie gevelisolatie?

March 25, 2021

Het isoleren van de buitengevel is een van de meest effectieve en efficiënte manieren om het bedrag van je energiefactuur drastisch te drukken. Zeker als je beslist om over te gaan tot buitenmuurisolatie, dat vele voordelen met zich meebrengt, zal je elke maand tientallen euro's kunnen besparen. Het plaatsen van gevelisolatie betekent wel dat je eerst zult moeten investeren. Gelukkig schieten er in dit geval verschillende instanties te hulp. Want hoe minder energie je verbruikt, hoe meer je wordt beloond. Wij bekijken graag samen met jou of je kan rekenen op een premie gevelisolatie.

De premie gevelisolatie van Fluvius

De belangrijkste en bekendste premie gevelisolatie is zonder meer de premie die je van netbeheerder Fluvius kunt ontvangen. Wie de buitenmuren van zijn of haar woning laat isoleren, kan deze premie aanvragen. Pas wel op, deze premie geldt enkel voor het isoleren van de buitenmuren van je woning of appartement. Wie bijvoorbeeld de spouwmuren laat isoleren of de woning langs de binnenzijde laat isoleren, zal op zoek moeten gaan naar andere premies.

Het gaat hierbij om een aanzienlijk bedrag van €15/m² tot €45/m² afhankelijk van het jaar van de eindfactuur en of je onder het sociaal tarief valt of niet. Dit kan je al gauw enkele honderden tot duizenden euro's besparen. Zeker de moeite om deze premie aan te vragen.

Andere mogelijke premies voor gevelisolatie

Premie voor gevelisolatie

Naast de muurisolatie premie van Fluvius zijn er nog enkele andere mogelijke premies die je heel wat geld kunnen opleveren. Zo is ook de totaalrenovatiebonus het vermelden waard. Deze bonus kan je ontvangen als je gevelisolatie combineert met nog op zijn minst twee andere energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe ramen of een zonneboiler. Deze investeringen moeten dan wel binnen een periode van 5 jaar gebeuren. Hoe meer maatregelen je trouwens neemt, hoe hoger deze bonus kan oplopen.

Een andere premie waar ook gevelisolatie deel van uitmaakt, is de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Het is een premie die je kunt ontvangen voor een hele lijst aan renovatiewerken waaronder ook gevelisolatie. Via deze premie kan je 20% of 30% van de goedgekeurde facturen terugkrijgen. Er moet wel rekening worden gehouden met je inkomen.

Een premie gevelisolatie: zelf doen of een vakman inhuren

Wie van plan is om de gevel te isoleren en beroep wil doen op de premie die aan deze isolatie is verbonden, moet wel weten dat de werken in dat geval door een geregistreerde aannemer moeten uitgevoerd worden. Het moet immers gebeuren volgens de regels van de kunst en de enige manier om daar 100% zeker van te zijn, is door de werken door een vakman te laten uitvoeren. Wie dus zelf de handen uit de mouwen wil steken, komt dan misschien wel goedkoper uit wat de werken zelf betreft, maar kan geen beroep doen op de premie gevelisolatie.

Een overzicht van alle premies

Aangezien de premies voor gevelisolatie maar ook voor andere zaken regelmatig veranderen, is het altijd handig om een algemeen overzicht te krijgen van de zaken waar je misschien recht op hebt. In dat geval kun je altijd terecht bij www.premiezoeker.be en www.energiesparen.be . Deze twee websites bieden je een duidelijk overzicht van alle premies en de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn.

Je gevel laten isoleren door een vakman

Dakwerken Apers is een gerenommeerd bedrijf met een jarenlange ervaring die van gevelisolatie langs de buitenzijde haar specialiteit heeft gemaakt. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak op deze wijze kans op verschillende interessante premies.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst