Waarom betonnen dakpannen vervangen door keramische dakpannen?

July 31, 2023

Zit jij nog met betonnen dakpannen op je dak? Dan is het hoog tijd dat je overweegt om de betonnen dakpannen door keramische te vervangen. Keramiek heeft namelijk heel wat voordelen ten opzichte van beton. En dan hebben we het niet alleen over de uitstraling. Er zijn heel wat soorten dakpannen maar de keramische blijven nog altijd de meest populaire en wij vertellen je graag waarom.

De nadelen van betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn een veelgebruikte vorm van dakbedekking die zowel bij nieuwbouw als bij renovatie kan worden toegepast. Ze hebben een aantal voordelen, zoals een lage prijs, een grote keuze aan kleuren en vormen, een goede waterdichtheid en een kleine ecologische voetafdruk. Betonnen dakpannen worden gemaakt van cement, zand en water, en worden in de fabriek voorzien van een beschermlaag die ze beschermt tegen weersinvloeden en vervuiling.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan betonnen dakpannen. Ze hebben een kortere levensduur dan kleidakpannen of ook keramische dakpannen genoemd, die wel 100 jaar kunnen meegaan. Betonnen dakpannen gaan gemiddeld zo’n 35 tot 50 jaar mee, en verouderen sneller dan kleidakpannen. Ze verliezen hun kleur en glans, en er ontstaat sneller mosvorming op de ruwe oppervlakte. Betonnen dakpannen zijn ook zwaarder dan kleidakpannen, waardoor ze meer druk uitoefenen op de dakconstructie. Bovendien zijn betonnen dakpannen minder vorstbestendig dan kleidakpannen, waardoor ze kunnen barsten bij extreme temperatuurschommelingen.

Betonnen dakpannen zijn dus een goedkope en milieuvriendelijke optie voor dakbedekking, maar ze hebben ook hun beperkingen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen alvorens te kiezen voor betonnen dakpannen. Ook is het raadzaam om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de levensduur en het uitzicht van de betonnen dakpannen te verlengen.

Betonnen dakpannen vervangen door keramisch

De voordelen van keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn een populaire keuze voor het bedekken van daken. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals beton, metaal of leisteen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van keramische dakpannen:

  • Ze zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Keramische dakpannen kunnen hoge temperaturen, vorst, regen, sneeuw en wind weerstaan. Ze zijn ook ongevoelig voor schimmel, mos, algen en insecten. Ze hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud.
  • Ze zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. Keramische dakpannen zijn gemaakt van natuurlijke klei, die een hernieuwbare grondstof is. Ze bevatten geen schadelijke stoffen of vluchtige organische stoffen (VOS). Ze hebben ook een hoge thermische massa, wat betekent dat ze warmte opslaan en afgeven, waardoor het binnenklimaat wordt gereguleerd en het energieverbruik wordt verminderd.
  • Ze zijn esthetisch en veelzijdig. Keramische dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en afwerkingen. Ze kunnen worden aangepast aan elke architecturale stijl of persoonlijke smaak. Ze geven een dak een elegante en tijdloze uitstraling.

Kortom, keramische dakpannen zijn een uitstekende optie voor het bedekken van daken. Ze bieden vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu, energie en esthetiek. Ze zijn een investering die zich op lange termijn terugbetaalt.

Waarom betonnen dakpannen vervangen door keramische dakpannen?

Nu we nadelen van betonnen dakpannen en de voordelen van keramische dakpannen op een rij hebben gezet, vatten we graag nog even samen waarom het vervangen van betonnen dakpannen door hun keramische alternatieven een goede keuze is.

Keramische dakpannen zijn namelijk een duurzamer en esthetischer alternatief voor betonnen dakpannen. Je vindt ze dan ook in allerlei kleuren, vormen en stijlen. Gemaakt van gebakken klei zijn ze bovendien lichter, sterker en kleurvaster dan hun betonnen broertjes en zusjes. Dit maakt dat ze ook beter bestand tegen allerhande weersomstandigheden, waardoor ze minder snel slijten of vervuilen.

Betonnen dakpannen vervangen door keramische door Dakwerken Apers

Het vervangen van betonnen dakpannen door keramische dakpannen is dus een investering die zich op lange termijn terugbetaalt. Op zoek naar een ervaren en betaalbare dakwerker die deze taak op zich kan nemen? Hoor zeker eens bij Dakwerken Apers. Al tientallen jaren een gevestigde waarde binnen de dakwereld. Contacteer ze vrijblijvend hier voor meer informatie.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst