De beste dakbedekking voor je carport

October 31, 2022

Garages zijn niet overal toegestaan en kosten vaak heel wat geld waardoor mensen op zoek gaan naar goedkopere alternatieven of alternatieven waarvoor geen bouwvergunning nodig is. Een van deze oplossingen is de carport. Geen wonder dat de carport de afgelopen jaren enorm populair is geworden. En bij een carport hoort natuurlijk een dakbedekking. De dakbedekking voor je carport moet een weloverwogen keuze zijn omdat ze aan een aantal vereisten moet voldoen en er zijn ook een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van dit dak. Wij vertellen je graag alles over de dakbedekking voor je carport zodat je de juiste keuze maakt.

Waar rekening mee houden bij de keuze van je dakbedekking?

Dakbedekking carport

Bij het kiezen van de dakbedekking voor je carport moet je allereerst rekening houden met de carport zelf. In tegenstelling tot garages die vaak in baksteen zijn opgetrokken, bestaat een carport vaak uit hout en het gewicht dat deze houten constructie kan dragen is beperkt. Houd hier dus rekening mee. Denk ook aan het eventuele extra gewicht van water, sneeuw, vuil of bladeren. Hoe groter het oppervlak van je dak hoe zwaarder het totale gewicht van je dakbedekking. Zorg er daarnaast ook voor dat je niet voor een volledig vlak dak gaat. Een goede waterafvoer kan je alleen maar bereiken door minimaal een hellingsgraad van 1 procent, bij voorkeur zelfs 2 procent, toe te passen om het water op degelijke wijze af te voeren. 

De soorten dakbedekking voor je carport

Wie een dakbedekking voor zijn of haar carport moet kiezen, krijgt de keuze uit een brede waaier aan materialen en prijzen. Elk materiaal heeft zijn eigen prijs, zijn eigen duurzaamheid en zijn eigen uiterlijk. We zetten enkele van de belangrijkste soorten dakbedekking voor jou op een rij:

1. Klassieke Golfplaten:

Is je budget beperkt dan zijn golfplaten een goede, maar voor ons tijdelijke oplossing. De duurzaamheid is immers beperkt en de kwaliteit laat soms te wensen over. Gelukkig zijn ze makkelijk te installeren. Een goed alternatief zijn wel de PVC golfplaten. Deze zijn veel duurzamer, hebben een hogere brandveiligheid en een goede lichtinval.

2. Dakshingles:

Een andere dakbedekking die we vaak bij een carport zien opduiken, zijn de dakshingles. Je kan dakshingles vergelijken met dakpannen maar dan lichter en ze worden ook op een andere manier geïnstalleerd. Misschien ken je ze ook van tuinhuizen waar ze vaak worden gebruikt. Ze zijn per vierkante meter net iets goedkoper dan PVC golfplaten.

3. EPDM:

Wil je een levensduur die ongeveer dubbel zo groot is dan deze van golfplaten of dakshingles dan is EPDM als dakbedekking voor je carport de uitgelezen keuze. Je betaalt er niet zoveel meer voor dan dakshingles en je krijgt een stijlvolle oplossing met niets dan positieve eigenschappen. Het is vergelijkbaar met het leggen van roofing (wat ook een oplossing kan zijn).

4. Polycarbonaat:

Tot slot is er nog polycarbonaat wat we kort willen aanhalen. Polycarbonaat is een transparante kunststof die de uitstraling van glas heeft maar dan wel 250 keer sterker. Je hebt het in verschillende percentages van lichttransmissie en het wordt zeer vaak gebruikt bij carports. 

Bespreek de dakbedekking van je carport met Dakwerken Apers

Nog niet zeker welke dakbedekking je voor je carport gaat kiezen? Op zoek naar een expert die je kan helpen bij het plaatsen van het dak voor je carport? Dan ben je voor al deze vragen bij dakwerken Apers aan het juiste adres. Ze geven je graag advies over de verschillende dakbedekkingen die voor een carport in aanmerking komen en helpen je om de juiste keuze te maken op basis van budget en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op en bespreek jouw specifieke situatie.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst