Roofing leggen: een kolfje naar de hand van de vakman

May 25, 2021

Om kosten te besparen, overwegen mensen vaak om het heft zelf In handen te nemen. Met wat Youtube-filmpjes en tips van buren of vrienden gaan ze thuis aan de slag. We houden wel van deze handige Harry's, maar in sommige gevallen is het misschien toch beter om op een vakman beroep te doen. Een van deze gevallen is het leggen van roofing op je plat dak. Het leggen van roofing lijkt misschien eenvoudig, maar het minste foutje wordt in de toekomst genadeloos afgestraft. En foutjes in je dak wil je liever niet hebben. Laten we eens kijken naar de methodes om roofing te leggen en naar de potentiële gevaren van het zelf leggen van roofing.

Roofing leggen: lijmen of branden

Roofing leggen

Roofing wordt op rollen geleverd en kan vervolgens op twee manieren worden gelegd: branden of lijmen. Het zijn twee totaal verschillende methodes die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Het lijmen van roofing is iets veiliger dan het branden, maar het is wel duurder. Met een gasbrander als installatiemateriaal ga je goedkoper uitkomen, maar er komt wel meer gevaar bij kijken. Voor beide methodes geldt dat er bepaalde technieken moeten worden toegepast om de stroken roofing naadloos op elkaar te laten aansluiten. En dat mag je deze keer letterlijk nemen. De minste opening, blaas of slecht gebrande of gelijmde naad kan immers tot waterschade en veel erger leiden.

Zelf roofing leggen of niet?

Het is een vraag die we wel vaker krijgen. Net zoals alle andere doe-het-zelf-taken zou je roofing in principe zelf kunnen leggen. Toch is het belang van het goed bedekken van je dak veel groter dan het goed bouwen van bijvoorbeeld je tuinhuis. Is roofing niet op de juiste wijze gebrand of gelijmd dan leidt dit onvermijdelijk tot aanzienlijke schade en is het nog maar de vraag of je de oorzaak wel zult vinden. Kortom roofing leggen, is een delicate job die je beter door vakmannen laat uitvoeren.

We sommen graag enkele gevaren op als je besluit om zelf roofing te leggen:

1. Brandgevaar en verbrandingsgevaar

Bij het branden van roofing ga je aan de slag met een gasbrander. Aangezien er hoge temperaturen aan te pas komen, schuilt brandgevaar en verbrandingsgevaar continu om de hoek. Zeker als je niet gewoon bent om met een gasbrander en roofing te werken.

2. Werken op hoogte

De kans is groot dat je bij het leggen van je roofing op hoogte zult moeten werken. Vaak zal je ook op kleinere ruimtes of op smalle richeltjes je ding moeten doen. Het vraagt heel wat vakmanschap en kunde om in dergelijke omstandigheden volgens de regels van de kunst je roofing te leggen zonder je eigen leven in gevaar te brengen.

3. Blazen

Als je kiest voor het branden van roofing bestaat ook de kans dat je blazen onder de roofing krijgt. Dit is het geval als de roofing op slechte wijze werd gebrand. Blazen ontstaan doordat er verkeerd gebrand wordt en er op deze manier waterdamp onder de roofing terechtkomt. Dit kan op langere termijn tot scheuren leiden.

Roofing leggen met hulp van Dakwerken Apers

Als we het over vakmensen hebben, dan denken we meteen aan de mensen van Dakwerken Apers. Hun jarenlange ervaring binnen de roofing- en dakbedekkings wereld maakt dat je dak snel, goed en goedkoop met roofing bedekt wordt. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst