Zadeldak plaatsen: de voordelen

April 28, 2020

Wil je een zadeldak plaatsen? In deze blog kom je te weten wat een zadeldak precies inhoudt en welke voordelen ermee gepaard gaan. Denk maar aan de eenvoud, de goede waterafvoer, de stevige constructie en de extra leefruimte.

Wat is een zadeldak precies?

Wie aan een dak denkt, heeft hoogstwaarschijnlijk een zadeldak in gedachten. Het is namelijk de meest voorkomende dakvorm in België en Nederland, maar met uitbreiding in de hele wereld. En dat omwille van de eenvoud en de vele voordelen.

Een zadeldak bestaat uit twee hellende dakvlakken die als een omgekeerde V samenkomen in de nok van het dak. De hellingsgraad bedraagt minimaal 15°. Dit daktype kan op verschillende wijzen opgebouwd worden. Denk maar aan een gordingendak of spantendak.

Zadeldak plaatsen

Wat zijn de voordelen van een zadeldak?

1. Eenvoud

Het is het vaakst voorkomende daktype, met geen al te complexe structuur. Daardoor is de plaatsing van het dak relatief voordelig ten opzichte van ingewikkeldere dakstructuren. Alle dakwerkers zijn er immers mee vertrouwd, wat de werkduur ten goede komt.

2. Goede waterafvoer

Door de hellende constructie van een zadeldak met twee dakschilden die schuin aflopen, kan het regenwater makkelijk weg. Alle neerslag stroomt namelijk eenvoudig langs de dakschilden naar beneden. Je loopt niet het risico dat er water op het dak blijft liggen.

3. Stevige constructie

Ook hebben de twee dakschilden die samenkomen in de nok nog een ander voordeel: de robuustheid. Een zadeldak is dankzij deze stevige constructie bestand tegen grauwe weersomstandigheden, met name sterke wind.

4. Meer leefruimte

Omdat de twee dakschilden samenkomen in de nok, ontstaat er onder het dak extra leefruimte die je kan benutten als bijvoorbeeld een zolder, opslag- of speelruimte. Daarbij geldt: hoe steiler het dak, hoe meer extra ruimte die je overhoudt.

5. Verschillende soorten dakbedekking

Een zadeldak leent zich tot iedere vorm van dakbedekking. Waar jou voorkeur ook naartoe gaat, het is allemaal mogelijk: van de klassieke dakpannen en leien tot de meer experimentele dakbedekking zoals zink of riet.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij graag een zadeldak laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst