Welke prijs betaal ik om mijn gevel te laten renoveren?

December 28, 2021

Wie overweegt om zijn of haar huis te renoveren, start in de meeste gevallen met het renoveren van de gevel of het dak. Gevelrenovatie is een populaire eerste renovatiestap omdat het meteen een serieuze impact op je leef- en woonomstandigheden heeft. De renovatie zorgt voor meer comfort binnenin en voor een frisse uitstraling langs de buitenzijde. Het renoveren van een gevel heeft zo zijn prijs en daar proberen we in dit artikel wat meer informatie rond te verschaffen.

Het type gevelrenovatie bepaalt de prijs

Gevel renoveren prijs

Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk om zomaar een prijs op je gevelrenovatie te kleven. Alles is natuur afhankelijk van de oppervlakte die gerenoveerd moet worden, van welke materialen er worden gekozen en wat voor gevelrenovatie je precies wenst. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je gevel te laten reinigen, maar je zou ook voor een nieuwe gevelbekleding met sidings en isolatieplaten kunnen kiezen. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt.

De prijs van je gevel renoveren verdient zichzelf terug

Het is geen leugentje voor bestwil… de prijs van een gevelrenovatie betaalt zich inderdaad zelf terug en zelfs op verschillende manieren. Met de EPC-waarde en het EPC-attest in het achterhoofd hoeft het niet te verbazen dat een goed geïsoleerde en goed gerenoveerde woning de waarde van je woning aanzienlijk doet stijgen. Mocht je de woning ooit verkopen dan zal je de prijs van het renoveren van de gevel in de prijs van de woning kunnen verwerken.

Een gevelrenovatie, eventueel met isolatie, zorgt ook voor lagere energiefacturen. Een niet te onderschatten extraatje nu de energieprijzen om de haverklap de lucht inschieten. Op deze manier zal je dus iedere maand een stukje van je investering terugverdienen.

Tot slot zijn er ook nog de premies die ervoor zorgen dat de gevelrenovatie samen met de dakrenovatie tot de populairste renovaties op de huizenmarkt behoren. In het volgende hoofdstuk geven we graag wat meer uitleg over de premies waar je misschien recht op hebt.

Premies om je gevel te renoveren

Nu we het over de prijs van het renoveren van je gevel hebben, kunnen we niet anders dan ook naar de premies voor gevelrenovatie verwijzen. Deze premies zorgen er immers voor dat de prijs voor je gevelrenovatie heel wat interessanter en serieus gedrukt wordt. Bovendien gaan de premies niet alleen de prijs die jij moet betalen verlagen, maar gaan ze de waarde van je huis de hoogte doen injagen.

1. De Vlaamse verbeteringspremie:

Een van de premies die Vlaanderen toekent, is de zogenaamde verbeteringspremie waaronder ook het reinigen, isoleren en bekleden van je gevel valt. Op het moment van schrijven bedraagt deze premie maximaal 1500 euro.

2. De Vlaamse renovatiepremie:

Een andere zeer belangrijke premie is de zogenaamde renovatiepremie. Een gevelrenovatie valt onder de structurele werken van een woningrenovatie en je kunt hierdoor 20% of 30% van je totale uitgaven terugkrijgen.

3. Premies van netwerkbeheerders:

Mensen die hun gevel laten renoveren, kiezen vaak om de gevel ook meteen van isolatie te voorzien. Een goede keuze waarvoor je ook beroep kunt doen op premies. De netbeheerder geeft je immers een premie voor spouwmuur- of gevelisolatie.

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat bovenstaande premies en bedragen op het moment van schrijven van toepassing waren. Daarnaast zijn er aan elke premie ook voorwaarden verbonden. Websites zoals premiezoeker.be vertellen je precies op welke premies je beroep kunt doen om onder meer je gevel te laten renoveren en/of isoleren.

De prijs om je gevel te renoveren via Dakwerken Apers

Om een duidelijk beeld te krijgen van de prijs om je gevel te laten renoveren, raden wij aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij Dakwerken Apers. In sommige gevallen sturen ze zelfs een expert ter plaatse om de renovatie helemaal en correct in beeld en op papier te brengen. Dakwerken Apers geeft je ook advies om je gevelrenovatie tot een goede einde te brengen.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst