Welke soorten dakbedekking zijn het beste voor een licht hellend dak?

December 26, 2022

Een goede dakbedekking is cruciaal om je woning te beschermen tegen de grillen der natuur. Het is het ultieme sluitstuk van je woning. Daarnaast geeft het je woning ook een bepaalde uitstraling. Dus ook vanuit esthetisch standpunt is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. Wij overlopen in dit artikel de soorten dakbedekking waaruit je kunt kiezen voor een licht hellend dak. Na het lezen van dit artikel zou het duidelijk moeten zijn welke dakbedekking het beste bij jouw wensen en vereisten aanleunt.

Soorten dakbedekking voor een licht hellend dak

Soorten dakbedekking licht hellend dak

Laten we eens kijken welke soorten dakbedekking er voor een licht hellend dak tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn. We vertellen je wat meer over de duurzaamheid en natuurlijk over de prijs.

1. Dakpannen:

De klassieker der klassiekers in het rijtje van soorten dakpannen voor een licht hellend dak zijn natuurlijk de dakpannen. Tegenwoordig zijn ze in allerhande vormen, maten en kleuren beschikbaar. De belangrijkste keuze die je zult moeten maken is deze tussen betonnen of keramische dakpannen. De laatste zijn wat duurzamer en mooier, maar ook duurder dan de betonnen dakpannen. Je moet rekenen op een levensduur van rond de 40 jaar en een prijs van rond de 50 euro per m².

2. Leien dakpannen:

Een specialleke onder de dakpannen, en daarom ook dat we ze apart hebben gezet, zijn de leien dakpannen. Ze kosten toch wel het dubbele van een normale dakpan maar je krijgt er wel een prachtige en exclusieve dakbedekking voor in de plaats. Er zit bij deze dakpannen veel verschil in kwaliteit dus het is moeilijk om hier een levensduur op te kleven. Sommige van deze dakpannen gaan tot 100 jaar en meer mee.

3. Rieten dakbedekking:

Mooi maar iets minder duurzaam en toch redelijk duur. Zo zou je een rieten dakbedekking kunnen omschrijven. Het geeft je woning natuurlijk een fantastische landelijke uitstraling maar besef wel dat je het dak na een jaar of 30 zult moeten laten vernieuwen en dat er ook wat onderhoud nodig is. Qua prijs zit je tussen klassieke dakpannen en leien dakpannen in.

4. Zink:

Qua duurzaamheid zit je met een zinken dakbedekking zonder meer goed. Vele zinken dakbedekkingen gaan meer dan 100 jaar mee. Je betaalt er dan ook het dubbele voor in vergelijking met een klassieke dakpan. Het is een zeer flexibel en duurzaam materiaal. Dit maakt het perfect om bijvoorbeeld ronde daken of ronde hoeken van je licht hellend dak mee te bedekken. Het ziet er ook schitterend uit en het oog wilt ook wat natuurlijk.

Advies over de soorten dakbedekking voor een licht hellend dak

We kunnen begrijpen dat je misschien nog andere vragen hebt over de soorten dakbedekking voor een licht hellend dak. Of misschien wil je wel een offerte om een idee te krijgen hoeveel het dak van jouw woning gaat kosten. In beide gevallen kun je bij Dakwerken Apers terecht. Als ervaren dakservice weten ze iedere situatie perfect in te schatten en bieden ze een oplossing en offerte op maat aan. Contacteer ze vrijblijvend om meer te weten over de mogelijkheden voor jouw dak.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst