Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn dakgoten?

June 28, 2022

Goed onderhoud van je dakgoten is cruciaal om verdere schade aan een woning te vermijden. Je zou niet de eerste zijn die zegt “het is maar een dakgoot” terwijl het water er langs alle kanten uitstroomt en voor allerhande vochtproblemen in de woning zorgt. In sommige gevallen is het voldoende om kapotte dakgoten te laten repareren, maar zoals ieder onderdeel van de woning hebben dakgoten ook een bepaalde levensduur. Zijn de goten in dergelijke slechte staat dan zit er niets anders op dan ze te vervangen. Maar wat zijn nu de kosten voor het vervangen van mijn dakgoten? En misschien kan je wel al iets doen met onze tips en weetjes over het vernieuwen van dakgoten.

Hoeveel kost het vervangen van de dakgoten?

Kosten dakgoten vervangen

Het is moeilijk om zonder een idee van de situatie zomaar een prijs op de kosten voor het vervangen van dakgoten te kleven. Er spelen verschillende factoren mee en daarom raden wij steeds aan om contact op te nemen met een dakwerken service zoals Dakwerken Apers die vrijblijvend een inschatting maken en indien nodig ook ter plaatse een kijkje komen nemen. Heel belangrijk bij de kosten voor het vervangen van dakgoten is bijvoorbeeld het materiaal waarvoor je kiest. 

Zo zal het je misschien niet verbazen dat je met kunststof dakgoten het goedkoopste gaat uitkomen. Voor het laten plaatsen van kunststof dakgoten moet je rekenen op prijzen die schommelen tussen de 500 euro en de 1500 euro. Dit is dan wel berekend op een normale gevel van een rijhuis of halfopen bebouwing. Voor een villa met tientallen meters gevel zal het net iets meer kosten. Kies je voor zink dat moet je daar om en bij de 30 à 40% bijtellen. Dit is gebaseerd op de huidige prijzen voor zink. Even dubbelchecken is altijd handig. De prijs voor aluminium dakgoten zal dan weer tussen de twee in liggen. Een koperen dakgoot tot slot is de duurste dakgoot in het rijtje.

Naast het materiaal zijn er natuurlijk ook nog de werkuren waar je rekening mee moet houden. Ga je de huidige dakgoten zelf verwijderen of laat je dat ook door een specialist doen? Aangezien ieder dak verschillend is en er voor iedere situatie andere materialen voor de installatie aan te pas komen, zal het aantal werkuren ook afhankelijk zijn van jouw huidige situatie.

Misschien kan de dakgoot nog gerepareerd worden?

Voor je kosten gaat maken voor het vervangen van je dakgoten loont het altijd de moeite om een expert eens een kijkje te laten nemen. Misschien kan de dakgoot nog wel tegen een goedkopere prijs gerepareerd of gerenoveerd worden of misschien is het voldoende om maar een deel te laten vervangen. Een dakexpert kan deze situatie perfect inschatten en jou de beste en goedkoopste aanpak voorstellen. 

De kosten voor het vervangen van dakgoten bij Dakwerken Apers

Wil je een idee krijgen van de kosten voor het vervangen van je dakgoten dan kan je steeds bij Dakwerken Apers terecht. Al jaar en dag maken zij van het vervangen en repareren van dakgoten een werk op maat. Neem vrijblijvend contact met hen op en hoor wat zij voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst