Kan ik mijn dakgoten laten renoveren?

January 29, 2021

Het belang van goede dakgoten wordt weleens onderschat. Ze zorgen ervoor dat overtollig water netjes wordt afgevoerd en dat u niet met vochtproblemen te kampen krijgt. In dit opzicht is een goede dakgoot cruciaal. Daarnaast is een dakgoot ook de kers op de taart van uw woning. U wilt dat alles netjes aansluit en daar hoort een stijlvolle dakgoot ook bij. Als het tijd is om uw dakgoten aan te pakken dat kunt u ervoor kiezen om de dakgoot te vernieuwen of ze te laten renoveren. Beide termen worden trouwens door elkaar gebruikt. In de meeste gevallen wordt hierbij voor PVC en cederhout gekozen. We leggen u graag uit waarom.

Dakgoten renoveren met cederhout

Een keuze die bij het renoveren van dakgoten tegenwoordig veel wordt gemaakt, is deze van cederhout. Cederhout heeft dan ook vele voordelen in vergelijking met andere houtsoorten en zelfs synthetische materialen.

1. Onderhoudsvrij:

Hét grote voordeel van cederhout is dat het onderhoudsvrij is. Inderdaad, nadat de bekleding van uw dakgoot met dit hout is gedaan, hoeft u in principe niets meer te doen. Het enige waar u wel rekening mee moet houden, is dat het hout in deze omstandigheden stelselmatig zal vergrijzen. Sommige mensen vinden dit juist mooi, andere dan weer iets minder. U kunt er ook voor kiezen om cederhout via oliën toch een kleur te geven, maar dan zult u dit op regelmatige basis moeten onderhouden.

2. Minstens 20 jaar gerust:

Na het renoveren van uw dakgoten met cederhout zit u minstens 20 jaar gerust. En we zeggen zelfs ‘minstens’ want de meeste van deze dakgoten gaan nog veel langer zonder problemen mee. Dat cederhout zo lang meegaat, heeft het trouwens te danken aan enkele natuurlijke bestanddelen zoals fenolen die in het hout aanwezig zijn. Zij voorkomen houtrot en beschadiging door insecten.

3. Zacht maar sterk hout:

Cederhout is zacht waardoor het licht is van gewicht en waardoor er goed mee te werken valt, maar tegelijkertijd is het ook supersterk. Het trekt zelden scheef en er komen geen barsten in. Uit onderzoek is gebleken dat het 80% van de sterkte van eik heeft.

Dakgoten renoveren met PVC

Dakgoten laten renoveren

Een tweede mogelijkheid is om uw dakgoot met PVC te renoveren. Naast cederhout zien we dat ook PVC een veel gekozen optie is en wel om de volgende redenen:

1. De prijs:

Misschien wel het grote voordeel van het renoveren van uw dakgoten met PVC is de prijs. Prijs-kwaliteit is dit materiaal ongeëvenaard. Zeker als u daar ook nog alle andere voordelen bijtelt.

2. Brede waaier aan kleuren:

PVC wordt tegenwoordig in een ruime waaier aan kleuren gemaakt. Zo is er altijd wel een kleur die past bij uw specifieke woning of stijl.

3. Licht maar stevig:

Omdat PVC zo weinig weegt, is het makkelijk om te bewerken en te plaatsen. En hoe makkelijker te plaatsen, hoe minder u ook weer gaat betalen. Zeker bij het renoveren van dakgoten is dit toch een belangrijk aspect.

4. Onderhoudsvrij:

Aan PVC moet u echt niets meer doen. Deze dakgoten staan garant voor tientallen jaren zonder zorgen.

5. Allerlei accessoires:

U kunt allerlei accessoires in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur verkrijgen. Denk maar aan tussenstukken, beugels en regenpijpen.

Het vernieuwen van uw dakgoot met Dakwerken Apers

Dakwerken Apers helpt u graag verder met het renoveren of vernieuwen van uw dakgoten. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u alle mogelijkheden kunnen voorstellen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst