Wat zijn de kosten voor het onderhoud van mijn dak?

September 28, 2022

Je dak is een kostbaar en belangrijk onderdeel van je woning. Het vormt het absolute sluitstuk… zeg maar de kers op de taart. Het is dan ook cruciaal en noodzakelijk dat je voorziet in een goed onderhoud van je dak. Bepaalde zaken kan je proactief al zelf uitvoeren, maar voor andere zaken neem je dan weer beter een specialist in dak- en gevelwerken onder de arm. Wij vertellen je graag wat meer over wat je zelf kunt doen om je dak in een zo goed mogelijke staat te houden en wat de kosten zijn om je dak door een expert te laten onderhouden.

Wat kan ik zelf doen om mijn dak te onderhouden?

Dak onderhoud kosten

De plekken waar je een plat dak hebt, zijn waarschijnlijk eenvoudiger te bereiken en te bewandelen. Hier kan je dan ook een paar keer per jaar eens grondig alles vegen en de nodige bladeren en takjes verwijderen. Verwijder indien mogelijk ook mos of vastzittend vuil want het begint klein maar voor je het weet bedekt het aanzienlijke stukken van je dak. De kans op schimmel vergroot in dat geval ook. Plaats waar je dat kunt bladbolroosters of in de volksmond spinnenkoppen genoemd. Deze vermijden dat je regenpijp verstopt raakt met bladeren, taken en vuil. Indien ze goed bereikbaar zijn, kan je ook de dakgoten van je hellend dak langs binnen en/of buiten een keer of twee per jaar reinigen. 

Waarom kiezen voor professioneel dakonderhoud?

In de meeste gevallen raden we echter aan om beroep te doen op dakwerkers die het gewoon zijn om op grote hoogte te werken en die weten wat een dak nodig heeft en wat een dakonderhoud inhoudt. Het werken op grote hoogte houdt toch altijd risico’s in en zeker als je weet dat bij het onderhoud van een dak heel wat water komt kijken. Het maakt alles nog wat gladder en gevaarlijker. Dakwerkers beschikken bovendien over het juiste materiaal en kennen de regels van de kunst om je dak tiptop in orde te maken. 

De kosten voor het onderhoud van mijn dak

Wat betreft de kosten voor het onderhoud van je dak kunnen we je al wel vertellen dat de eerste jaren er maar weinig onderhoud aan je dak nodig is. Als je het na 10 jaar een keertje laat onderhouden en vervolgens nog eens na 10 jaar zit je normaal goed. De daken van tegenwoordig hebben immers makkelijk een levensduur van minstens 20 jaar. Voor oudere daken raden we toch aan om ze om de 2 à 3 jaar eens te laten controleren om verdere problemen te vermijden. Voor een eenvoudig onderhoud van je dak moet je qua kosten rekenen op een bedrag tussen de paar honderd euro en 1500 euro. Veel hangt natuurlijk af van wat er precies moet gebeuren. Wil je alleen de dakgoten laten reinigen dan zal dit goedkoper uitkomen dan wanneer je ook een inspectie op waterdichtheid en het schoonmaken van je volledige dak wenst. Ook de bereikbaarheid van het dak (soms zijn hiervoor speciale machines nodig) en de voorrijkosten bepalen natuurlijk mee het totale kostenplaatje.

Via een offerte de kosten voor het onderhoud van je dak aanvragen

Wens je vrijblijvend een offerte voor de kosten van het onderhoud van je dak aan te vragen, dan kan dat via Dakwerken Apers. Als dakexperten in en rond Antwerpen herstellen en vervangen ze niet alleen daken, lichtkoepels en dakgoten, maar bieden ze ook dakonderhoud aan. Neem nu contact op met Dakwerken Apers en ontdek wat ze voor jou en je dak kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst