Hoe de buitenkant van je dakgoot makkelijk schoonmaken?

August 29, 2022

Een goed onderhoud van je dakgoten zal je op termijn heel wat ellende en schade besparen. Wij vertellen je daarom graag hoe je de buitenkant van je dakgoot gemakkelijk kunt schoonmaken en wanneer je beter beroep doet op een professionele dakwerken service om deze taak uit te voeren. 

Hoe de buitenkant van je dakgoot schoonmaken

Buitenkant dakgoot schoonmaken

Dakgoten kunnen in de meeste gevallen perfect met een hogedrukreiniger of tuinslang schoongemaakt worden. Let wel op dat je hiervoor de juiste kracht gebruikt en ga je dakgoten niet bij vriestemperaturen reinigen. Zet je ladder stevig op de grond en verwijder eerst alle grote stukken vuil zoals blaadjes en takken. Nadien alles spoelen met de tuinslang of hogedrukreiniger en waar nodig kan je nog een schuurspons gebruiken voor hardnekkig vuil. Wij raden ook aan om nadien zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de dakgoot een coating aan te brengen zodat mos of vuil zich minder snel aan de dakgoot gaat hechten. 

De prijs voor het laten schoonmaken van je dakgoot

De prijs voor het laten schoonmaken van je dakgoot hangt van een aantal factoren af. Over het algemeen kan je voor enkele euro’s per lopende meter je goten laten reinigen. Hier moet dan nog wel BTW en bijkomende kosten zoals materiaal en verplaatsingskosten worden bijgerekend. Zo zal je waarschijnlijk wel begrijpen dat het reinigen van eenvoudig bereikbare dakgoten heel wat minder kost dan wanneer de dakwerker een grote stelling moet bouwen om aan je dakgoten te raken.

De buitenkant van je dakgoot laten schoonmaken

Voor het schoonmaken van de buitenkant van je dakgoot zou je beroep kunnen doen op een erkende dakwerker. Beroep doen op mensen die dergelijke klussen dagdagelijks uitvoeren, heeft zo zijn voordelen. Is de dakgoot eenvoudig te bereiken, heb je zelf de benodigde materialen ter beschikking en hoeft er niet op grote hoogtes gewerkt te worden dan kan je perfect zelf deze klus klaren. In alle andere gevallen loont het de moeite om een professionele kracht onder de arm te nemen. Zeker als je bekijkt tegen welke interessante prijzen een dakgoot kan schoongemaakt worden.

Een erkende dakwerken service heeft de nodige materialen en hoogtewerkers in huis om de schoonmaakklus op een veilige en efficiënte wijze uit te voeren. Het gaat bij deze mensen ook allemaal wat sneller waardoor je op het einde van de rit misschien tijd en geld hebt uitgespaard. Wat zeker is, is dat je met een erkende dakwerken service geen bijkomende schade oploopt en dat je weer voor geruime tijd van een goed werkende dakgoot kunt genieten.

Dakwerken Apers

Dakwerrken Apers is een van die erkende ondernemingen voor wie het schoonmaken van zowel de binnenkant als de buitenkant van je dakgoten tot het standaard takenpakket behoort. De mensen van deze gevel en dakwerken service hebben de juiste skills en materialen in huis om deze klus in een mum van tijd tot een goed einde te brengen. Contacteer ze hier voor een vrijblijvende offerte voor jouw dakgotenreiniging. Ook voor reparatie, renovatie of vervanging van dakgoten kun je trouwens bij Dakwerken Apers terecht.

Lees verder ook:


Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst