Wat kost een nieuw dak met isolatie?

March 29, 2023

Het isoleren van je woning is een investering die de moeite waard is en de beste manier om je energierekening te verlagen. Door gebruik te maken van isolatiepremies kun je de kosten beperken en profiteren van een hoog rendement op je investering. Maar hoeveel kun je besparen met goede dakisolatie? Wat zijn de kosten van dakisolatie en wat zijn de kosten van een volledig nieuw dak met isolatie? Welke premies kun je krijgen en kan je een dak isoleren zonder onderdak? We zullen dit voor je uitzoeken.

Wat kost een nieuw dak met isolatie

Wat kost een nieuw dak?

Een nieuw dak kost over het algemeen rond de 17500 euro. Toch is het moeilijk om zomaar een bedrag op de vernieuwing te kleven aangezien er vele factoren deze kost bepalen. Denk aan het type dakpannen, de dakgoten die je kiest, de afwerking, het aantal dakramen of je een kijkuit wilt of niet en ga zo maar door. Dakpannen zijn doorgaans de grootste kost, met een gemiddelde prijs van € 100 per vierkante meter. Daarnaast brengt de installatie van een dakraam extra kosten met zich mee, ongeveer € 800 per stuk.

Om de beste deal te krijgen, is het raadzaam om offertes van meerdere dakwerkers te vergelijken. Zij zullen ook de kosten van isolatie, waterdichting en de dakconstructie in rekening brengen, evenals de arbeidskosten van het dakdekkersbedrijf.

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Heel simpel… dakisolatie helpt je om geld te besparen. Tot wel dertig procent van de warmte die je stookt gaat verloren via het dak. Als je de energierekening wilt verlagen, is dakisolatie de slimste investering. Daarnaast verbetert de isolatie ook het E-peil van je woning en verhoogt het de waarde van je huis. Bij hellende daken bespaar je het meest met buitenisolatie, maar dit kost ook meer. Dakisolatie langs de binnenkant is goedkoper, maar iets minder efficiënt. Platte daken worden doorgaans langs buiten geïsoleerd. Als je de zolder niet gebruikt, kun je er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak.

Wat kost isolatie bij een nieuw dak met isolatie?

Er zijn veel verschillende factoren die de uiteindelijke prijs van dakisolatie bepalen. De prijs is vooral afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de manier van isoleren, langs binnen of langs buiten. Er kunnen op gebied van isolatiemateriaal grote prijsverschillen zijn dus laat je zeker goed informeren. Voor het isoleren van een hellend dak betaal je gemiddeld rond 40 euro per m². Heb je een plat dak dan zal de kost iets lager liggen. Je hoort het al…dakisolatie is niet de goedkoopste verbetering aan je woning maar het is wel eentje die de moeite loont. Je investeert om op middellange termijn je geïnvesteerde geld te verdienen en al de rest is nadien pure winst. Met de energieprijzen die soms de pan uit rijzen, is het de moeite om bij het plaatsen van een nieuw dak ook meteen aan isolatie te denken. Dankzij al onze informatie weet je nu ook meteen wat een nieuw dak met isolatie kost en kan je zelf bepalen of dit past binnen jouw budget.

Premies bij dakisolatie

Bij het bepalen van wat de prijs van je nieuw dak met isolatie gaat zijn, is het ook belangrijk om rekening te houden met de eventuele premies waar je recht op hebt. Ok, je krijgt deze premies niet meteen en zult eerst moeten investeren, maar het is wel een belangrijke factor om in het achterhoofd te houden aangezien de huidige premies wel de moeite waard zijn. Er zijn premies van de overheid, van je gemeente en van je netbeheerder. Denk aan zaken zoals BTW-verlaging, de renovatiepremie en de isolatiepremie. Aangezien de premies vaak worden aangepast, raden we aan om voor de meest recente info met je dakwerker contact op te nemen.

Een dak met isolatie laten plaatsen door Dakwerken Apers

Het laten plaatsen van een dak met isolatie laat je best door een ervaren dakwerker uitvoeren. Zij hebben niet alleen de kennis om deze opdracht succesvol uit te voeren, maar ze hebben bijvoorbeeld ook het materiaal. Dit alles, in combinatie met het feit dat op hoogte werken altijd gevaar inhoudt, speelt allemaal in de kaart van een dak- en gevelwerken service zoals deze van Dakwerken Apers. Dakwerken Apers teert op een jarenlange ervaring en heeft de afgelopen jaren op succesvolle wijze duizenden nieuwe daken geplaatst. Zij kunnen ook een op maat gemaakte offerte maken zodat je meteen weet wat een nieuw dak met isolatie kost. Contacteer hen vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst