Dak isoleren zonder onderdak: is het mogelijk?

April 28, 2020

Wil je jouw dak isoleren zonder onderdak, maar weet je niet of dat überhaupt mogelijk is? In deze blog bieden we jou een antwoord op die vraag. Ook bespreken we kort wat een onderdak precies is en waarom het van nut kan zijn.

Wat is een onderdak?

Een onderdak fungeert als bescherming van je spantendak of gordingendak tegen alle weersomstandigheden. Denk maar aan de wind, regen en sneeuw. Deze beschermlaag bevindt zich tussen het houten dakgeraamte en de dakbedekking. Meestal bestaat het onderdak uit een laag folie die geschikt is om vocht en wind tegen te houden.

Heeft jouw dak geen onderdak? Wel, dan loop je het risico dat het houtgeraamte wordt aangetast door de blootstelling aan wind en regen. Na vele jaren kan er uiteindelijk houtrot ontstaan, wat leidt tot een mindere stabiliteit van je dak.

Dak isoleren zonder onderdak

Is het mogelijk om te isoleren zonder onderdak?

Het is mogelijk, maar het is niet bijster slim. Net als je houtgeraamte zal ook het isolatiemateriaal blootgesteld zijn aan neerslag en wind. Dat kan op termijn zorgen voor aantasting, wat het isolatievermogen sterk doet afnemen. Vooral minerale wollen zijn erg gevoelig aan de natuurelementen.

Wat zijn de alternatieven?

De oplossing ligt voor de hand: je brengt een onderdak aan. Dat kan zowel via de buiten- als binnenkant van het dak. Langs de buitenkant is sowieso de meest complexe benadering, omdat die impliceert dat je ook je dakbedekking zal moeten verwijderen. Indien je dat toch al van plan was en het een groot renovatieproject betreft, is dat de meest aangeraden methode.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij graag je dak isoleren? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst