Wat kost een nieuw dak?

October 29, 2020

Wat kost een nieuw dak jou eigenlijk? En is er een groot verschil in prijs tussen enerzijds enkel de dakbedekking te vernieuwen en anderzijds de volledige dakconstructie te veranderen? Je leest het allemaal in deze blog.

Dakbedekking vernieuwen

Is de draagconstructie van jouw dak nog intact en hoef je enkel je dakbedekking te vernieuwen? Dan kan je voor een plat dak rekenen op een prijs tussen de € 40 en 250 per m². Een hellend dak is iets goedkoper met een verwachte prijs die ligt tussen € 20 en 120 per m². Deze bedragen zijn exclusief btw.

Bij de keuze van het materiaal mag jij je vooral niet blindstaren op de prijs, maar moet je ook rekeninghouden met de levensduur.

Voor een plat dak zijn bitumen bijvoorbeeld de goedkoopste optie met een gemiddelde richtprijs van € 40 tot 60 per m², maar het materiaal gaat maar maximum 40 jaar mee. Een groen dak bijvoorbeeld is duurder, maar heeft een levensduurte van 50 à 70 jaar.

Ook bij een hellend dak zijn de verschillen groot. Betonnen dakpannen kosten gemiddeld € 20 tot 40 per m² en gaan zo’n 30 jaar mee. Natuurleien daartegen kosten 110 tot 120 per m², maar zij hebben een levensduurte van maar liefst 90 jaar.

Wat kost een nieuw dak

Volledige dakconstructie vernieuwen

Zijn ook jouw spanten, gordingen en kepers aan vernieuwing toe? Dient het dampscherm vervangen te worden? Of heb je nood aan een nieuwe onderlaag? Dan is het goedkoper om de dakconstructie en -bedekking in z’n geheel te vervangen. Zo kost de vernieuwing van een hellend dak gemiddeld zo’n € 1.500 tot 1.700 per m³.

Nieuw dak laten plaatsen? Krijg een gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij een nieuw dak laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:


Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst