Roofing dakbedekking: een goede keuze?

February 26, 2020

Heb je een plat dak? Dan is roofing-dakbedekking perfect om jouw dak te beschermen. Roofing (ook gekend als bitumen) is heel goed bestand tegen vocht, duurzaam en perfect te combineren met dakisolatie. Lees er hier meer over.

Wat is roofing?

Roofing is een van de traditionele bedekkingen voor platte daken, al ken je het materiaal misschien beter onder de benaming ‘bitumen’. Roofing bestaat uit een combinatie van aardolie, polyester of glasvlies.

Meestal wordt roofing geleverd in de vorm van stroken. Zeker wanneer het materiaal bestemd is voor een plat dak. Heb je daarentegen een hellend dak? Dan zijn er voor jou bitumenleien die geschikt zijn voor daken met een sterke hellingsgraad.


Roofing dakbedekking

Wat zijn de voordelen van roofing?

Een plat dak met roofing als dakbedekking heeft vele voordelen. Zo is roofing heel goed bestand tegen vocht. Bitumen zijn heel duurzaam, want het materiaal bestaat grotendeels uit gerecycleerd materiaal. Ook is het materiaal makkelijk te vervangen of te herstellen.

Verder is roofing perfect combineerbaar met dakisolatie. Wordt jouw dak van buitenaf geïsoleerd? Dan worden bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst. En een bijkomend voordeel: in vergelijking met andere dakbedekking heeft roofing een voordelig prijskaartje.

Verschillende soorten

1. SBS-roofing

Aan SBS (oftewel Styreen Butadieen Styreen) is elastomeer toegevoegd, een rubberachtige kunststof. Daardoor hebben SBS-bitumen een grote hechtkracht, wat hen ideaal maakt voor alle soorten ondergronden.

Wanneer bijvoorbeeld hout of isolatie uitzet, vangen de SBS-bitumen dat makkelijk op. Helaas is SBS-roofing iets minder goed bestand tegen uv-stralen. Leg er daarom voor de zekerheid een laag van keien of grind op.

2. APP-roofing

APP (Atactisch Poly Propyleen) is daarentegen een kunststof op basis van plastomeren. APP-roofing heeft een betere weerstand tegen uv-licht en extreme temperaturen dan SBS-roofing, maar is dan weer iets minder elastisch. Je legt het dus best op een ondergrond dat niet uitzet.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil je roofing als jouw dakbedekking? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst