Het vernieuwen van een plat dak

October 25, 2021

Er komt een moment in het leven van je plat dak dat het aan vernieuwen toe is. Dat kan zijn omdat er onherstelbare schade is opgedoken of veroorzaakt, maar dat kan ook gewoon omdat de levensduur van de dakbedekking is overschreden en je eerder proactief tewerk wilt gaan. Wat de reden ook is, het vernieuwen van een plat dak zorgt ervoor dat je weer enkele tientallen jaren zorgeloos verder kunt. Wij vertellen je wanneer het tijd is om je plat dak te vernieuwen en welke mogelijkheden er dan zijn.

Wanneer je plat dak laten vernieuwen?

Veel mensen stellen zich waarschijnlijk de terechte vraag; “wanneer is het tijd om mijn plat dak te laten vernieuwen?”. Je moet rekenen dat de levensduur van een plat dak ergens tussen de 20 en 40 jaar schommelt. Veel hangt af van het materiaal dat als dakbedekking werd gekozen en in welke mate je plat dak aan de weersomstandigheden werd en wordt blootgesteld. Ligt je plat dak echt helemaal open en bloot zonder dat er muren voor enige beschutting zorgen en heeft de regen en koude er vrij spel dan zal je eerder richting de 20 jaar moeten kijken. Op gebied van materiaal hebben bitumen en epdm de langste levensduur. Een pvc dakbedekking voor je plat dak gaat iets minder lang mee.

Treden er na een jaar of 20 lekkages, scheuren of blazen op dan loont het de moeite om na te denken over het vernieuwen van je plat dak. Is je dak jonger dan kan je eventueel overwegen om het plat dak nog te renoveren of te herstellen.

Plat dak vernieuwen

De materialen om je plat dat te vernieuwen

Zoals al even kort aangehaald in het vorige hoofdstuk zijn er 3 materialen die frequent worden gebruikt bij het vernieuwen of renoveren van platte daken.

1. Plat dak vernieuwen met bitumen (roofing):

Nog altijd het meest gebruikte materiaal als het op het vernieuwen maar ook renoveren van een plat dak aankomt. Dit heeft alles te maken met de uitstekende prijs-kwaliteit van dit materiaal. Je hebt er geen onderhoud aan, het gaat lang mee en het is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

2. Plat dak vernieuwen met PVC:

Een andere interessante optie kan PVC zijn. Interessant omdat dit materiaal bekendstaat om haar waterafstotende capaciteit. Deze dakbedekking garandeert je dan ook een waterdichte oplossing. Het materiaal gaat iets minder lang mee dan bitumen, maar is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar.

3. Plat dak vernieuwen met EPDM:

Tot slot is er ook nog de optie EPDM. EPDM is een soort van rubber dat wel iets wegheeft van bitumen. Het is echter extra soepel en sterk en heeft een lange levensduur. Hierdoor ligt de prijs ook wel hoger. Aangezien EPDM ook goed bestand is tegen wortelgroei wordt het vaak gebruikt voor platte daken die een groendak worden.

Je plat dak vernieuwen met Dakwerken Apers

Neem eens vrijblijvend contact op met de specialisten van Dakwerken Apers. Zij komen graag een kijkje nemen om een juiste inschatting van de situatie te maken en kunnen je precies vertellen of jouw dak een aan vernieuwing toe is. Ze informeren je ook omtrent de mogelijkheden wat betreft materiaal en de bijhorende kostprijs.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst