Plat dak renoveren: voor welke dakbedekking kies je?

July 31, 2020

Wil je jouw plat dak renoveren? Dan twijfel je wellicht over welke dakbedekking nu het best past bij jouw plak dak en je verwachtingen. In deze blog hebben we het over de voor- en nadelen van bitumen, pvc en EPDM als dakbedekking.

Renoveren met bitumen (roofing)

Wanneer je over bitumen of roofing spreekt, kan je het over twee soorten hebben, namelijk APP (oftewel Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). Hoe onderscheiden ze zich van elkaar? SBS bitumen zijn nog bedekt met een beschermende toplaag, bij APP is dat niet het geval. Al is er niet echt een kwaliteitsverschil.

Beide bitumen staan namelijk bekend voor hun lange levensduur, de goede prijs-kwaliteitverhouding en vooral het weinige onderhoud dat ze nodig hebben. Ook zijn ze beschikbaar in allerlei kleuren.

Plat dak renoveren

Renoveren met pvc

In vergelijking met bitumen gaat pvc iets minder lang mee. De levensduur van zo’n 20 jaar is immers wat korter dan die van andere dakbedekkingen. Dat betekent echter niet dat het van lage kwaliteit is. Het lichte gewicht maakt het materiaal zelfs extra interessant bij dak renovaties.

Je hebt wellicht al eerder gehoord van pvc. Het is een kunststofsoort die zich perfect leent tot het waterdicht afsluiten van zowel platte als helende daken. Ook pvc is net als bitumen in meerdere kleuren verkrijgbaar, al is grijs wegens de kleurvastheid wel het vaakst voorkomend.

Renoveren met EPDM

EPDM is een rubbersoort die een beetje lijkt op roofing. En dat is niet zonder reden. Het wordt immers net als roofing gemaakt van polymeren, waardoor het rubber extra sterk en soepel wordt. Ook de levensduur van het materiaal is lang.

Bovendien is EPDM goed bestand tegen de weerselementen. Zo is het uv-bestendig en kan het tegen wortelgroei. Daardoor is EPDM interessant voor wie van plan is een groendak aan te leggen.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij jouw plat dak renoveren? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst