Schuin dak isoleren: langs binnen of buiten?

January 24, 2020

Wil jouw schuin dak isoleren? Dan geven we jou in deze blog graag informatie over isoleren langs de binnen- en buitenkant. Ook lees je meer over de mogelijke isolatiematerialen en de voordelen van dakisolatie voor schuine of hellende daken.

Langs binnen isoleren

Wanneer je een schuin dak langs de binnenkant laat isoleren, wordt het isolatiemateriaal tussen het timmerwerk – namelijk de kepers en spanten – aangebracht. Isoleren langs de binnenkant is ook bij een renovatie mogelijk op voorwaarde dat de dakconstructie, het onderdak en de dakbedekking nog in goede staat verkeren.

Langs de binnenkant isoleren heeft enkele mooie voordelen. Zo beschik je bijvoorbeeld over een ruimere keuze aan isolatiematerialen, wat mogelijk voor jou de totale prijs van de dakisolatiewerken kan drukken.

Kosten schuin dak isoleren

Langs buiten isoleren

Een dak dat langs buiten wordt geïsoleerd, heet een sarkingdak. Bij een sarkingdak wordt het isolatiemateriaal niet tussen de kepers en spanten geplaatst, maar aan de bovenzijde van het dakgebinte bevestigd.

Dat zorgt ervoor dat je een ononderbroken isolatieschild krijgt, wat voordelig is wanneer je een passief- of lage energiewoning wil bouwen. Ook verloopt de plaatsing erg snel. Al zeker wanneer je kiest voor all-in-one dakelementen oftewel sandwichpanelen.

De isolatiematerialen

1. Minerale wollen

Minerale wollen zoals glaswol en rotswol worden in dekenvorm geleverd en zijn eenvoudig op maat te snijden, wat het ideaal is om te isoleren langs de binnenkant. Daarnaast hebben minerale wollen hoge thermische en akoestische isolatiewaarden. Ook zijn ze milieuvriendelijk.

2. Gespoten isolatie

PUR-schuim is ook perfect als isolatiemateriaal om je dak langs binnen te isoleren. Het dekt perfect een oppervlakte met oneffenheden. Ook kan je er moeilijk bereikbare oppervlaktes mee bedekken.

Schuin dak isoleren

3. Kunststofplaten

Met platen van kunststof zoals PIR-, PUR-, XPS- of EPS-isolatieplaten kan je van buitenaf perfect een hellend dak isoleren. PIR-isolatieplaten zijn vanwege de hoge isolatiewaarde daarvoor het meest geschikt, want zo hoef je niet dik te isoleren.

Schuin dak isoleren: wat zijn de voordelen?

1. Je woning stijgt in waarde

Een woning die voldoet aan de wettelijke isolatiewaarden en ze zelfs overschrijdt, krijgt een betere energiescore bij de opmaak van het energieprestatiecertificaat. En dat vertaalt zich in een hogere verkoopwaarde.

2. Leger energieverbruik

Een woning met een slecht geïsoleerd dak verliest onnodig veel warmte. Zo ben jij jaarlijks honderden euro’s extra aan stookkosten kwijt. Met dakisolatie bespaar jij jezelf een flinke cent en help je bovendien de natuur een handje.

3. Comfortabel woonklimaat

Dankzij goede dakisolatie blijft de warmte langer in jouw woning hangen tijdens de koude wintermaanden. En in de zomer hou je de warmte langer buiten. Daardoor hoef je zowel de verwarming als de airco niet op volle kracht te laten draaien.

4. Minder vochtproblemen

Isolatie bij een schuin dak zorgt ervoor dat er minder condensvorming optreedt in de dakconstructie. Al zeker wanneer je de isolatie combineert met een dampremmende laag sluit je vochtproblemen en schimmelvorming uit.

Kosten schuin dak isoleren

Wil je een jouw schuin of hellend dak isoleren? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst