Het isoleren van een hellend dak

April 28, 2021

Een van de beste investeringen in een woning vandaag de dag is het isoleren van een hellend dak. Het is namelijk een investering die zichzelf over de jaren heen terugverdient. De isolatie is namelijk niet alleen voordelig voor je gezondheid maar ook voor je portefeuille. Denk maar aan de lagere energierekening, de premies die je kunt verkrijgen en ook de lagere milieubelasting. Als we daarom de optelsom van de voordelen van het isoleren van een hellend dak maken dan wordt het meteen duidelijk waarom dit voor vele mensen prioriteit heeft.

Hoe wordt een hellend dak geïsoleerd

Hoe een hellend dak het beste geïsoleerd wordt, hangt van de huidige situatie af. Is het plan om ook het dak zelf te verwijderen of moet het nog gelegd worden dan is isolatie langs de buitenkant de isolatiemethode bij voorkeur. Wil je het huidige dak behouden en is alles nog in goede staat, dan kun je langs de binnenkant isoleren.

Financieel is het isoleren langs de binnenzijde het interessantste maar dan moet dus zowel de dakbedekking zelf als de onderliggende dakconstructie nog in goede staat zijn. De isolatie wordt dan onder de kepers geïnstalleerd. In het andere geval ga je voor een zogenaamd sarkingdak waarbij de isolatie op de spanten of kepers wordt aangebracht. Het voordeel hiervan is dat je nergens nog openingen hebt en alles zeer netjes op elkaar aansluit.

De premies bij het isoleren van een hellend dak

Hellend dak isoleren

Een belangrijk aspect zijn natuurlijk de premies die je kunt krijgen voor het isoleren van een hellend dak. Wie beroep doet op deze premies kan in 1 klap een groot deel van de gemaakte investering terugverdienen. Bekijk bij het plaatsen van de isolatie steeds of de dikte en isolatiewaarde voldoen aan de voorwaarden die voor de premie worden gesteld. Een voorbeeld van een interessante premie is allereerst deze van de netbeheerder die specifiek op dakisolatie is gericht en waarbij je per geïsoleerde vierkante meter een bedrag kunt krijgen. Andere interessante premies en bonussen waarvoor je misschien in aanmerking komt zijn de totaalrenovatiebonus, de renovatiepremie en een verlaagd BTW-tarief. Je professionele dakexpert weet vast en zeker hoe je dak op gepaste wijze te isoleren om aan de voorwaarden te voldoen.  

De kosten van een schuin dak isoleren

De kosten van het isoleren van een schuin dak zijn afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, de dikte, de isolatiewaarde en andere factoren zoals het kiezen tussen isolatie langs de binnenkant of langs de buitenkant. Best is om een offerte aan te vragen bij je dakexpert. Houdt er wel rekening mee dat je op heel wat leuke premies en bonussen kunt rekenen.

Vloerisolatie als alternatief

Mocht het isoleren van je hellend dak om een of andere reden toch niet je voorkeur dragen, dan kun je ook nog overwegen om de vloer van de zolder te laten isoleren. Dit vormt een populaire oplossing voor mensen die niet van plan zijn om hun zolder als leefruimte te gaan gebruiken. Over het algemeen neemt het isoleren van de vloer minder tijd in beslag dan het isoleren van een dak en is het daardoor ook iets goedkoper.

Je hellend dak isoleren met Dakwerken Apers

Bij Dakwerken Apers zijn we al jarenlang vertrouwd met het isoleren van zowel hellende daken als platte daken. Bij verdere vragen of een eventuele vrijblijvende offerte kan je altijd bij ons terecht.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst