Dakbedekking tuinhuis: wat zijn de opties?

November 27, 2020

Zoek je dakbedekking voor je tuinhuis? In deze blog vind je alles over een dak voor je tuinhuis. Denk maar aan de mogelijke dakbedekkingen zoals dakshingles, dakpannen, EPDM, roofing en dakplaten.

1. Dakpannen

Bij dakpannen heb je ook nog eens de keuze uit keramische dakpannen (oftewel dakpannen uit klei) en betonnen dakpannen. Beide soorten hebben een traditionele uitstraling, zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, zijn duurzaam en hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Wel is het zo dat keramische dakpannen een iets authentiekere uitstraling hebben. Ook zijn ze meer bestand tegen vocht en hebben ze een iets langere levensduur van 50 tot 70 jaar. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van 30 jaar, al kan die wel verlengd worden door middel van een waterafstotende coating.

Dakbedekking tuinhuis

2. Dakshingles

Het vaakst zie je shingles of asfaltleien als dakbedekking voor tuinhuizen. Ze zijn veruit het populairst. En niet zonder reden. Al zien ze er misschien uit als échte leistenen dakpannen, bestaan ze eigenlijk uit dunne bitumen pannen die over elkaar zijn geplaatst.

Doorgaans gaan ze zo’n 25 jaar lang mee, zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan je ze in zowel een recht als een hexagonaal en beverstaart-patroon leggen. Verder zijn ze ook nog eens volledig waterdicht, roestvrij en koudebestendig.

3. Dakplaten

Dakplaten zijn snel en makkelijk te plaatsen. Ze zijn bovendien relatief goedkoop en licht. Je hebt de keuze uit trapezium dakplaten, golfplaten en dakpanplaten. Die laatste zijn beschikbaar in aluminium of staal.

4. Roofing, bitumen of dakleer

Het is trouwens goed mogelijk dat je een tuinhuis hebt met een plat dak. Dan ga je beter voor een bitumendakbedekking of EPDM. Bitumendakbedekking ken je trouwens misschien vooral als roofing of dakleer. Dat materiaal wordt in stroken van zo’n 1 meter breed op je dak gelegd.

Roofing is relatief goedkoop, maar heeft in de meeste gevallen maar een levensduur van 20 tot 30 jaar. Ook is het iets moeilijker te plaatsen dan EPDM.

5. EPDM

EPDM bestaat uit één grote, naadloze en op maat gemaakte lap. Dat verlaagt het risico op lekkages en scheurvorming. Het materiaal heeft daarom een langere levensduur dan roofing. Het gaat doorgaans zo’n 50 jaar mee. Ook is het UV-bestand en onderhoudsvrij.

6. Leien dakbedekking

Een laatste keuze als dak voor je tuinhuis zou een leien dakbedekking zijn. Leien dakpannen hebben een prachtige en natuurlijke uitstraling maar worden gezien als een exclusieve dakbedekking die een stuk duurder is dan de klassieke dakpannen. Als je voor de echte leien dakpannen uit natuursteen gaat dan kunnen ze wel een levensduur van 100 jaar hebben. Kunstleien die gemaakt worden uit vezelcement, zitten dan weer rond de 35 jaar. Deze laatste soort is wel in verschillende kleuren beschikbaar zodat je ze naar smaak en persoonlijke voorkeur kunt kiezen.

Welk dak kan ik best voor mijn tuinhuis kiezen?

Het is heel moeilijk om zonder de huidige situatie te kennen zomaar het beste dak voor je tuinhuis voor te stellen. Het dak van een tuinhuis vervangen of een nieuw dak kiezen, is vaak een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Sommige mensen houden van de klassieke look van een tuinhuis met dakpannen terwijl anderen dan weer voor iets goedkopere dakshingles gaan. Wat de keuze ook bepaalt, is je keuze voor een hellend of een plat dak. Dakpannen zijn namelijk geen optie bij een plat dak terwijl roofing dan weer een van de meest populaire keuzes is bij een plat dak. Daarnaast bepalen ook budget en de dakconstructie welk dak het beste voor je tuinhuis is. De experten van Dakwerken Apers staan je graag bij in je zoektocht naar de beste dakbedekking voor je tuinhuis.

Dak voor tuinhuis plaatsen? Krijg een gratis en vrijblijvende offerte

Zoek je dakbedekking voor je tuinhuis? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst