Een plat dak met roofing bedekken

April 28, 2021

Het kiezen van een dakbedekking is een belangrijke keuze aangezien je woning of ruimte staat of valt met deze cruciale afwerking. Je wilt niet na enkele jaren met lekken te kampen krijgen of om de haverklap je dakbedekking moeten vervangen. Bij een plat dak doe je eigenlijk nooit iets verkeerd door voor roofing te kiezen. Roofing heeft heel wat voordelen die het nog steeds de populairste dakbedekking voor platte daken maakt. Roofing staat trouwens ook bekend als bitumen. Maar waarom is je plat dak met roofing bedekken zo interessant en welke soorten roofing zijn er precies?

De soorten roofing voor je plat dak

Plat dak roofing

Bij het leggen van roofing, of het nu om een renovatie of een nieuwe dakbedekking gaat, zijn er over het algemeen twee keuzes. Ofwel ga je voor SBS-roofing, ofwel voor APP-roofing. Om je een idee te geven van de beste roofing voor jouw plat dak bespreken we beide soorten kort:

1. SBS-roofing

SBS-roofing is een veelzijdige roofing die je op zowat elke vorm van plat dak kunt plaatsen. SBS is de afkorting van Styreen Butadieen Styreen. Het is een vorm van roofing die zeer flexibel is, en dat mag je letterlijk nemen, omdat er een synthetisch rubber werd aan toegevoegd. En dat is meteen ook de kracht van deze roofing. Het is uiterst duurzaam en slijtvast, net door deze unieke soepelheid die ook nog na verschillende jaren het verschil maakt. Bovendien valt SBS-roofing zeer goed te combineren met verschillende vormen van isolatie. Klein minpuntje is dat het minder goed tegen UV-licht (lees zonlicht) bestand is. De oplossing hiervoor is echter het bedekken met bijvoorbeeld grind, granulaat of mos.

2. APP-roofing

APP-roofing is een andere veelgebruikte roofing voor het plat dak. APP is de afkorting van Atactisch Polypropyleen, wat verwijst naar de plastische kunststof. De grote voordelen van deze roofing zijn dat het uitermate goed bestand is tegen extreme omstandigheden en ook tegen UV-licht. Deze combinatie zorgt ervoor dat ook deze bitumen van een lange levensduur kan genieten. Eén laag is in de meeste gevallen voldoende om een betrouwbare dakbedekking af te leveren.

Het leggen van roofing op je plat dak

Je mag het correct leggen van roofing op je plat dak gerust een kunst noemen. Wie de specifieke stappen niet volgt of de kleine details niet netjes afwerkt, zal binnen de kortste keren met lekken te kampen krijgen. En een lek vinden, op een plat dak vol roofing… succes! Om nog maar te zwijgen van de gevaren zoals de immense hitte van de branders en het werken op grote hoogte. Beter is om beroep te doen op een erkende dakwerken roofing service. Op deze manier ben je gegarandeerd van een feilloze afwerking.

Een roofing dakbedekking via Dakwerken Apers

Betrouwbaarheid, kwaliteit, klantvriendelijkheid en flexibiliteit… dat zijn de sleutelwoorden bij Dakwerken Apers. In de ruime omgeving van Antwerpen wist Dakwerken Apers op deze manier al duizenden klanten op succesvolle wijze te helpen. Contacteer ons vrijblijvend om samen de beste oplossing te zoeken voor jouw plat dak.

Veelgestelde vragen over roofing op een plat dak leggen

Kan je een plat dak zelf met roofing bedekken?

Eerlijk gezegd is dit een klus die we eerder door een professionele dakwerker zouden laten uitvoeren. Het is een delicaat werk waarbij de juiste stappen moeten gevolgd worden. Bovendien is het een gevaarlijk werk door de hoogte en door de grote hitte van de brander. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de roofing te lijmen. Een goede oplossing, maar wel een stuk duurder.

Hoeveel kost een plat dak met sbs roofing laten bedekken?

De exacte prijs hangt van een aantal factoren af, maar over het algemeen moet je rekenen op een prijs van rond de €50 per m² inclusief BTW. Factoren die mee de prijs bepalen zijn de verplaatsingskosten en de arbeidsuren. Is het plat dak bijvoorbeeld moeilijk bereikbaar dan zal de kost per m² voor je sbs roofing natuurlijk oplopen. Best is om je dakwerker een op maat gemaakte offerte te laten leveren.

Wanneer laat je de roofing van de je plat dak best vervangen of herstellen?

Als je met lekken te kampen krijgt dan is dat natuurlijk een duidelijk signaal om de roofing op je plat dak te laten herstellen of vervangen. Ook blazen of scheuren zijn twee tekens die wijzen op slijtage van je dakbedekking. Een dakwerken service zoals Dakwerken Apers kan je precies vertellen of je best voor een herstelling of een volledige vervanging van je dakbedekking kunt gaan.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst