Wat is de levensduur van een roofing dak?

June 30, 2021

Wie denkt aan een waterdicht en duurzaam dak, denkt in de meeste gevallen aan roofing. Zeker als het om platte daken gaat, is deze dakbedekking met voorsprong de populairste keuze binnen de bouwwereld. Roofing of bitumen is aardolie waaraan polyester of glasvlies werden toegevoegd. De combinatie van deze materialen maakt dat je een waterafstotend materiaal krijgt dat de perfecte eigenschappen heeft om als dakbedekking te worden gebruikt. Ook qua duurzaamheid is het maar moeilijk te evenaren. Om dit duidelijk te maken, kijken we in onderstaand artikel naar de levensduur van een roofing dak.

Hoe lang gaat roofing mee?

Levensduur roofing

Het is onmogelijk om zomaar een vaste levensduur op een roofing dak te kleven. Over het algemeen zou je echter kunnen stellen dat je om en bij de 30 jaar gerust zit. Allereerst is er namelijk de factor “blootstelling”. Ligt je roofing dak beschermd achter een gevel waarbij er maar weinig grillen der natuur (regen en zon) een negatieve invloed hebben dan zal dit de levensduur van je roofing dak verlengen.

Een tweede belangrijke factor is de plaatsing van je dak. Om de levensduur van je roofing dak richting de 40 jaar te brengen, is het belangrijk dat het dak volgens de regels van de kunst en met de juiste en kwaliteitsvolle materialen wordt gelegd. Een vakman is hierbij onontbeerlijk. We raden iedereen dan ook aan om voor roofing service dakwerken te kiezen die door hun expertise en jarenlange ervaring precies weten hoe een dak van roofing moet gelegd worden. Het zal de levensduur van je dak aanzienlijk verlengen.

Het belang van goed branden voor de levensduur van een roofing dak

Over het algemeen wordt de meeste roofing nog gebrand. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de roofing te lijmen maar dit vraagt niet alleen meer tijd en expertise, maar gaat ook heel wat duurder uitkomen terwijl het resultaat hetzelfde is. Als de roofing tenminste goed wordt gelegd. Het branden van roofing als doe-het-zelver houdt immers wel wat risico’s in. Je moet een zware gasfles het dak opsleuren, je werkt continu op grote hoogte en de brander produceert zeer warme temperaturen. Er bestaat dus continu brandgevaar en ook gevaar voor je eigen leven als je op grote hoogte werkt.

Door het inhuren van een roofing service expert weet je dat het dak goed wordt gelegd en dat alle naden netjes worden afgesloten. Je hoeft bovendien zelf geen risico’s te nemen of schrik te hebben voor brandgevaar.

Ga voor een optimale roofing levensduur met dakwerken Apers

De optimale levensduur voor je roofing dak bereik je door specialisten ter zake onder de arm te nemen. De bekendste en beste dakleggers in en om Antwerpen vind je bij Dakwerken Apers. Met hun jarenlange ervaring weten ze wat er nodig is om een roofing dak letterlijk en figuurlijk naadloos te leggen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst