Het plaatsen van een dakraam op uw plat dak

January 29, 2021

Natuurlijk daglicht… willen we dat niet allemaal als we in onze woning rondlopen. Het geeft energie en brengt letterlijk en figuurlijk wat licht in uw leven. Niets leuker dan ’s morgens door wat zonnestralen verwelkomd te worden. Natuurlijk daglicht krijgt u niet alleen door gewone ramen, maar ook door een dakraam in uw plat dak.  

Verschil tussen een dakraam en een lichtstraat

Veel mensen die letterlijk licht in de duisternis zoeken, twijfelen of ze voor een dakraam of een lichtstraat op hun plat dak zouden gaan. Want er bestaan wel degelijk verschillen tussen beide lichtbronnen. Een lichtstraat, zoals de naam al aangeeft, is veel groter en veel langer dan een dakraam. Het zorgt voor een gigantische ‘straat’ van licht, maar is niet voor iedereen of voor ieder gebouw weggelegd. Omdat het zo groot is, kost een lichtstraat heel wat meer. De prijs loopt niet alleen op omdat er meer glas nodig is, maar ook omdat er een hele constructie moet gebouwd worden die de straat kan dragen. Een dakraam op uw plat dak kost een stuk minder en biedt ook veel meer mogelijkheden. U kunt het zo goed als eender waar plaatsen zodat er heel gericht licht kan binnengebracht worden.

Dakraam plat dak

Waar op letten bij een dakraam op uw plat dak

Heeft u de keuze gemaakt voor een dakraam of meerdere dakramen op uw plat dak? Goed keuze! We geven u graag enkele hints en tips mee zodat u de juiste keuze van dakraam kunt maken. Waar op letten bij het kiezen van een dakraam op uw plat dak?

1. Het geluid: U herinnert zich misschien nog wel oudere dakramen die een hels kabaal maakten wanneer er weer eens een plensbui was. Gelukkig zijn de dakramen van tegenwoordig hierop voorzien en zorgen ze via allerhande technieken en innovaties dat het geluid minimaal is. Altijd nuttig om even na te vragen hoeveel decibel u echter kunt verwachten.

2. Inbraakbeveiliging: Elk raam vormt een zwak punt op gebied van de beveiliging van uw woning. Bij een dakraam op uw plat dak is het niet anders. We hebben het dan niet alleen over een bescherming bieden tegen dieven maar ook het bestand zijn tegen een zware hagelbui of het niet breken wanneer iemand op het raam valt.  Kies voor een inbraakwerende variant.

3. Isolatie: Het zou zonde zijn om uw hele woning van de voordeur tot de nok van het dak te isoleren en dan voor een slecht isolerend dakraam te kiezen. Kies voor een dakraam met minstens HR-beglazing en met een hoge U-waarde.

4. Velux: Een bekend merk dat alle bovenstaande zaken in acht neemt, is Velux. Met het plaatsen van een Velux dakraam doet u eigenlijk nooit iets verkeerd.

Opties bij het kiezen van een dakraam voor uw plat dak

Een standaard dakraam is een dakraam dat vast in uw plat dak zit en dat voor licht zorgt. Er kunnen echter tal van opties toegevoegd worden. De ene al wat nuttiger dan de andere. We geven enkele voorbeelden:

1. Zonwering: Zonlicht is leuk, maar kan ook warm zijn. Afhankelijk van de situatie is in dit geval een zonwering misschien wel nuttig.

2. Elektrisch: Naast vaste dakramen bestaan er ook dakramen die verluchting kunnen bieden. Vaak kunnen deze elektrisch worden geopend aangezien een dakraam op een plat dak niet altijd even goed bereikbaar is van op de begane vloer.

Dakwerken Apers helpt u graag

Geen betere partner om uw dakraam in een plat dak te laten plaatsen dan Dakwerken Apers. Met onze jarenlange ervaring en kennis ter zake installeerden we al honderden dakramen op succesvolle wijze.

Lees verder ook:


Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst