De beste roofing service voor je dakwerken

March 25, 2021

Als we aan platte daken denken dan denken we bijna meteen aan roofing. Niet echt onlogisch als je weet hoeveel voordelen dit materiaal wel heeft. Het is dan ook de populairste dakbedekking voor platte daken tout court. Het plaatsen van roofing of het herstellen van roofing laat je het beste door een bedrijf doen dat gespecialiseerd is in roofing service voor je dakwerken. Zo ben je altijd verzekerd van een waterdichte beschermlaag die je nog tientallen jaren van plezier zal bezorgen.

Wat is roofing?

Roofing staat ook wel bekend als bitumen en is waarschijnlijk de populairste dakbedekking voor platte daken. Het is materiaal dat bestaat uit een combinatie van glasvlies, polyester en aardolie. Mensen die al eens met roofing hebben gewerkt, zullen meteen de typische geur (omwille van de aardolie) herkennen. In de meeste gevallen wordt roofing in rollen of stroken geleverd en gelegd. Hierbij wordt de roofing tegen hoge temperaturen tot een egaal vlak omgetoverd. Er bestaan tegenwoordig echter ook zogenaamde bitumenleien waarmee hellende daken met roofing kunnen worden bedekt. Bitumenleien zou je kunnen omschrijven als roofing dakpannen.

Twee soorten roofing voor roofing service dakwerken

Beste roofing service

Bij het uitvoeren van roofing service dakwerken, of het nu gaat om een nieuwe laag roofing of om het herstel of de renovatie van een oude laag, wordt er meestal gekozen uit twee verschillende soorten roofing, namelijk SBS-roofing of APP-roofing.

SBS-roofing zou je het flexibele broertje van de twee kunnen noemen. Het is zeer elastisch en flexibel en kan op zo goed als alle ondergronden geplaatst worden. Het is ook perfect om met isolatie te combineren. Omdat het iets minder goed bestand is tegen UV-licht, lees zonlicht, bedek je het best met wat groen, mos, kiezels of grind.

APP-roofing op haar beurt is dan misschien wel iets minder elastisch, maar is dan weer beter bestand tegen UV-licht. Het is daarom niet nodig deze roofing nog met een andere laag te bedekken. Deze roofing is ideaal om te leggen op stabiele ondergronden die niet onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen en dergelijke.

Roofing service dakwerken

Het leggen van roofing is een vak op zich dat heel wat kennis en kunde vereist. Je zou het zelf kunnen proberen, maar beter is om de roofing service te laten uitvoeren door een specialist die vertrouwd is met dakwerken. Je zou immers niet de eerste zijn die bepaalde naden niet goed afsluit of die met blazen of scheuren te maken krijgt. Is roofing niet goed gelegd dan leidt dit vaak tot vochtproblemen waarbij de plek van oorzaak vaak moeilijk te vinden is. Daarnaast is het installeren van roofing ook niet ongevaarlijk. Er moet meestal gewerkt worden op grote hoogte en met snikhete branders en klevende coatings en lijmen.

Roofing service Dakwerken Apers

De bekendste roofing service in Antwerpen en omstreken is zonder twijfel Dakwerken Apers. Dakwerken Apers is al jaar en dag dé referentie op gebied van roofing. Neem vrijblijvend contact met ons op om na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst