Hoe kan je best je daken herstellen?

May 3, 2022

Daar zit je dan in de keuken terwijl het regenwater over de muur sijpelt. Allerminst een prettig gevoel want de kans is groot dat er iets mis is met je dak. Menig doe-het-zelver weet dat het herstellen van daken geen vanzelfsprekendheid is. Zeker niet als je geen ervaring hebt met een lekkend dak of een beschadigd dak. We geven graag enkele tips en adviseren je ook wat je best kunt doen als je te maken krijgt met een beschadigd dak.

Waarom het herstellen van daken zo moeilijk is?

Daken herstellen

Ligt er een dakpan scheef of ontbreekt er een dakpan dan is het duidelijk waar het schoentje wringt. Lijkt er op het eerste zicht niets aan de hand dan wordt het al een ander verhaal. Probeer maar eens te achterhalen van waar het vocht dan komt. Zeker bij daken met roofing kan het probleem soms letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje schuilen. Het herstellen of leggen van roofing is bovendien een kunst op zich. Er zijn verschillende materialen en verschillende technieken die hierbij aan te pas kunnen komen. 

Wil je toch zelf aan het herstel van je dak beginnen dan zijn hier enkele tips:

  • Zorg ervoor dat alles kurkdroog is. Wacht op een droge dag om op je dak te kruipen. En liefst nog een dag die volgt op enkele droge dagen na elkaar. Met nat weer je dak op kruipen, is levensgevaarlijk.
  • Schaf jezelf een lekdetectie-apparaat aan of neem iemand onder de arm die er eentje heeft. Dan kan soms ook via de familiale verzekering. Het kost wel wat meer tijd en moeite, maar het bespaart je heel wat zoek- en kopzorgen.
  • Voer je dakwerken nooit alleen uit. Het herstellen van daken kan gevaarlijk zijn. Een extra paar ogen en handen om bijvoorbeeld een ladder te stabiliseren, komt dan heel goed van pas. 

Het herstellen van daken door een expert

Omdat het vaak een complexe zaak is die, indien fout uitgevoerd meer slecht dan goed doet, raden we aan om een professionele dakservice onder de arm te nemen. Deze mensen weten precies waar ze moeten gaan zoeken en kunnen vaak het volledige vernieuwen of renoveren van je dak vermijden. Dit zal je heel wat kosten besparen. Bovendien is er nog het veiligheidsaspect. Herstellen van daken betekent werken op grote hoogte en dat is niet zonder risico. Net zoals het werken met branders ook risico’s inhoudt. De mensen die dag in dag uit dakherstellingen uitvoeren, hebben niet alleen het juiste materiaal, maar zijn het ook gewoon om de risico’s tot een minimum te beperken. Je zou niet de eerste zijn die een tuimeling maakt van zijn dak of die zich ernstig verbrandt bij het leggen van roofing. Het beste advies is dus om je plaatselijke dakwerken service te contacteren om na te gaan wat zij voor jou kunnen betekenen als het op het herstellen van daken aankomt.

Dakwerken Apers

Dakwerken Apers is in Antwerpen en omstreken een gevestigde naam voor alle herstellingen, renovaties en vernieuwingen van daken. Na een eerste contact komen ze graag ter plaatse om de situatie te evalueren. In samenspraak met de klant worden vervolgens de volgende stappen bepaald. Zo krijg je steeds een oplossing op maat die beantwoordt aan jouw behoeften, wensen en budget.

Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst