Hoe moet je roofing branden?

October 25, 2021

Roofing branden, lijkt op het eerste zicht misschien een fluitje van een cent maar dat is het allerminst. Veel mensen proberen het zelf en er zijn er spijtig genoeg ook veel die falen met alle gevolgen van dien. Voor wie het toch wilt proberen, hebben we hier enkele tips over hoe roofing branden. We vertellen je echter ook waarom het de moeite loont om beroep te doen op een specialist.

Hoe roofing branden

Enkele tips voor het branden van roofing

 1. De staat van je dak. Voor je aan het branden van de roofing begint, is het belangrijk dat je dak droog, schoon en vlak is. Een druppeltje regen is voldoende om het leggen van roofing uit te stellen tot een droger moment.
 2. Zorg dat alle tape is verwijderd. Laat je tape op de roofing hangen dan kan dit na het branden een risicogebied vormen en kan er vocht binnendringen.
 3. Rol de roofing helemaal uit zodat je een idee krijgt van hoe hij moet liggen. Nadien kan je een deeltje terug oprollen zodat je aan het branden kunt beginnen.
 4. De overlapbreedtes zijn zeer belangrijk. Er geldt een minimale breedte van de langsnaad van 8 centimeter voor eenlaagssystemen en een breedte van 10 centimeter bij een tweelaagssysteem.
 5. Tijdens het branden is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de vlam bij ieder stuk op dezelfde afstand, met dezelfde techniek en met dezelfde kracht gebruikt wordt. Geen vanzelfsprekendheid en iets dat je pas na heel wat oefenen onder de knie hebt.
 6. Kijk altijd na of er genoeg roofing is gesmolten om twee lagen stevig op elkaar te bevestigen (kleven).
 7. Zorg dat elke laag er strak bijligt en dat er nergens plooien of blazen te zien zijn.

Laat je roofing branden door een specialist

Onze gouden tip van de dag; “laat je roofing leggen” door een specialist. Je weet nu wel meer over hoe roofing branden maar je hebt ook al wel gemerkt dat roofing branden echt een kunst op zich is en dat je jaren van ervaring nodig hebt om het feilloos te doen. En op je eigen dak wil je niet eens een keertje testen of je het al dan niet zelf kunt. De gevolgen van slecht gebrande of gelegde roofing kunnen catastrofaal zijn. Zo is het bijvoorbeeld bij een lek vaak onbegonnen werk om de oorzaak te vinden, om nog maar te zwijgen van de structurele schade die bijvoorbeeld door vocht kan veroorzaakt worden. Deze schade merk je vaak pas als ze al onherstelbaar is.

Om nog maar te zwijgen van het veiligheidsaspect. Werken op grote hoogte, bij grote hitte en met een brander… het is niet meteen de veiligste situatie die je kunt bedenken. Het is van cruciaal belang om bepaalde veiligheidsmaatregelen te respecteren en die worden bij mensen die zelf hun roofing leggen weleens over het hoofd gezien.

Wie beroep doet op een specialist of ervaren dakwerker zal misschien iets meer betalen, maar kan nadien wel jaren zorgeloos achterover leunen. En mochten er toch problemen opduiken dan zal de dakwerker deze ook oplossen. Een ervaren dakwerker je roofing laten branden, is dus zeker de investering waard.

Dakwerken Apers voor je roofing dak

Het leggen en branden van roofing is een kolfje naar de hand van Dakwerken Apers. Zij weten precies hoe je roofing moet branden. Ze wisten al honderden gelijkaardige projecten tot een goed einde te brengen en geven je vrijblijvend advies over de staat van jouw dak en de mogelijkheden van vernieuwen of renoveren. Neem nu vrijblijvend contact met Dakwerken Apers op.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Vele realisaties
 • Goede en transparante afspraken
 • Heldere en snelle offerte
 • Geen onverwachte kosten
 • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst