Lekkend dak: wat kunnen de oorzaken zijn?

Heb je een lekkend dak en vraag jij je af hoe het daar komt? In deze blog bespreken we de verschillende mogelijke oorzaken van lekken in jouw dak. Denk maar aan een beschadigde dakbedekking, vervormd daklood of verstopte dakgoten.

Lekkend dak

Dakbedekking

Beschadigde dakbedekking is een vaak terugkerende oorzaak van een lekkend dak. Bij een schuin dak kan het gaan over dakpannen die gescheurd zijn of niet deftig op elkaar aansluiten. Vaak bevindt het lek zich zelfs op een andere plaats dan waar je last hebt van vocht, omdat het dakbeschot en de isolatie het water kunnen afvoeren.

Bij een plat dak kan vocht en ongewenste plantengroei zich door de vorst tussen de naden van de bitumen of roofing wringen. Zeker bij een slechte afvoer van het water kan dat voor problemen zorgen.

Daklood

Als het daklood van schoorstenen of dakkappelen vervormingen vertoont, beschadigd is of niet goed overloopt, kan er na verloop van tijd vocht binnensijpelen. Dat probleem is ernstig. Hoe langer je ermee wacht, hoe groter de schade en hoe hoger de kosten die oplopen.

Dakgoot

Bladeren, takjes en ander vuil kunnen voor verstoppingen zorgen in je dakgoot. Tijdens regenperiodes leiden die verstoppingen onvermijdelijk tot lekken. Goed nieuws, want door zelf je dakgoten regelmatig te reinigen, kan je deze problemen eenvoudig voorkomen.

Grijp snel in!

Wat ook de oorzaak van een lekkend dak mag zijn: je hoort snel in te grijpen. Water kan immers enorme schade aanrichten aan de constructie van jouw dak. Soms is een dakherstelling zelfs niet voldoende om het probleem op lange termijn op te lossen en ben je beter af met een dakrenovatie.

Gratis en vrijblijvende offerte

Heb je een lek in jouw dak? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

 • Bullet points
  Meer dan 30 jaar ervaring
 • Bullet points
  Vele realisaties
 • Bullet points
  Goede en transparante afspraken
 • Bullet points
  Heldere en snelle offerte
 • Bullet points
  Geen onverwachte kosten
 • Bullet points
  Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst